Grote opkomst demonstratie tegen coronamaatregelen in Amsterdam, mobiele eenheid mishandelt betogers

Ondanks het verbod van de Gemeente Amsterdam om te mogen demonstreren, verzamelden zich vandaag op het Museumplein duizenden demonstranten. Ze waren afgekomen op de aankondiging om een kopje koffie te komen drinken, een verkapte oproep om te demonstreren, wanneer dit door het regime verboden is. Hoewel de demonstranten zich netjes gedroegen en aan het zingen, praten waren en leuzen riepen, ging het toch fout. Tijdens de wandeling door het centrum van de stad greep de mobiele eenheid keihard in tegen de weerloze demonstranten, door honden los te laten en met knuppels op mensen in te slaan. Er vielen meerdere gewonden onder de demonstraten. Elders in de stad opende het Forum voor Democratie de verkiezingscampagne voor de gemeenteraadsverkiezingen met een openluchtbijeenkomst.

Eerder deze week werd op gronden, als zou de mobiele eenheid niet beschikbaar zijn, het demonstreren verboden door de Amsterdamse burgemeester Femke Halsema (GroenLinks), in strijd met de grondwet die ‘vrijheid van vergadering en betoging’ moet garanderen. Er werd vandaag alles aan gedaan door de lokale autoriteiten om de betoging zo klein mogelijk te krijgen. Een noodbevel was uitgevaardigd waarmee honderden personen de toegang tot de stad werd ontzegd, treinen ‘vergaten’ demonstranten mee te nemen en de politie sloeg zonder waarschuwing en uit het niets op betogers in.

Via de sociale media werd duidelijk dat men in binnen- en buitenland schande spreekt over het optreden van de politie en het beletten van mensen om hun mening te uiten én het inperken van de recht op de demonstratie. De bekende activist van Viruswaarheid, Willem Engel, ziet in het feit dat zoveel mensen zich tegen het regime uitspreken een positief signaal en sprak van ‘Wat een prachtige overwinning vandaag’ en wees erop dat ‘Vrijheid is binnen handbereik’.

2 comments

  1. maar voor de vandalen van ANTIFA had de politie natuurlijk geen tijd en geen manschappen . Of waren dat gemaskerde regimeboeven ?

Comments are closed.