Megavangst van cocaïne in Rotterdamse haven

Het Openbaar Ministerie (OM) in Rotterdam heeft laten weten dat de douane van de Rotterdamse haven maar liefst 4022 kilo aan cocaïne, met een straatwaarde van 301 miljoen euro, heeft onderschept.  De cocaïne zat verstopt in een container uit Suriname die was volgeladen met hout en als bestemming een bedrijf in Polen had. Er is op dit moment nog niemand opgepakt, het onderzoek naar de misdadigers op het Europese continent loopt nog en wordt door het HARC, een samenwerkingsverband van een aantal overheidsorganisaties, geleid.

Tegenover de media liet een woordvoerder van het OM weten dat de vangst heel uitzonderlijk is en behoort tot ‘de top 3 vangsten ooit’. Het onderscheppen van partijen cocaïne komt de laatste tijd steeds vaker voor. Zo werd eerder dit jaar in de haven van Vlissingen zelfs een nog grotere cocaïnevondst van meer dan 5000 kilo gedaan.

De laatste vangst in Rotterdam bevestigt weer eens dat Nederland het middelpunt is van de import van cocaïne richting Europa. Vorige week kwam uit een studie van Interpol naar voren dat Nederland zelfs het belangrijkste land voor de cocainesmokkel is geworden, met name door bendes van Marokkaanse en Albanese afkomst die hier gigantisch aan verdienen.

One comment

Comments are closed.