NAVO opent oorlogshoofdkantoor in Ulm nabij Stuttgart

Met als doel de militaire opmars richting Rusland te ondersteunen heeft de NAVO een oorlogshoofdkwartier in Ulm in de Duitse deelstaat Baden-Württemberg geopend. De Ulmer Wilhelmsburgskazerne is in gebruik genomen door JSEC, het Joint Support and Enabling Command, met als doel de verplaatsingen van NAVO-troepen en materiaal door Europa te regelen. De oprichting van JSEC vond in 2018 plaats in het licht van de machtsstrijd tussen de Verenigde Staten van Amerika (VSA) en Rusland die ook op het Europese continent gaande is. In het nieuwe hoofdkwartier zullen wanneer nodig, in crisis- of oorlogstijd, tot 600 soldaten werkzaam zijn.

Vanaf dit punt in Ulm kan de NAVO goed haar militaire activiteiten regelen, zoals Defender 2020, grootschalige militaire provocaties die in 2020 en 2021 werden afgedraaid, met als doel Rusland verder onder druk te zetten. Duitsland houdt hiermee een sleutelrol als centrale plek in het midden van Europa en belangrijkste Amerikaanse vazalstaat, als knooppunt, doorvoerland en controlekamer voor de militaire activiteiten van de NAVO in Europa.

3 comments

  1. Als het de bedoeling is om Rusland aan te vallen mogen ze de Oostfrontstrijders (1941/1944) rehabiliteren

Comments are closed.