Vanuit meerdere landen in Europa komen de berichten binnen van verontruste burgers die massaal tanks en ander wapentuig voorbij zien komen. Deze troepenverplaatsingen zijn onderdeel van een trainingsmissie eind april, begin mei die bovenal zal plaatsvinden in Duitsland, Polen en de Baltische Staten. De baas van de NAVO, Jens Stoltenberg, liet weten dat deze actie niet gericht is tegen Rusland, vanuit Rusland ziet men dit wel zo en denkt men dat de NAVO angst probeert te zaaien om neutrale landen te bewegen zich ook bij de Atlantische club te voegen.

Deze door de Verenigde Staten van Amerika geleide ‘Exercise Defender Europe 20’ moet uiteindelijk meer dan 37.000 militairen mobiliseren, 20.000 soldaten hiervan komen uit de V.S.A en het is hiermee de grootste aanwezigheid in Europa van Amerikaanse soldaten in 25 jaar. Er zijn in totaal 18 NAVO-landen en twee partnerlanden, namelijk Georgië en Finland, die meedraaien in de oefening.

Voor de V.S.A. heeft deze trainingsoefening een bredere, strategische betekenis, men wil testen of men grootschalig haar troepen kan verplaatsen doorheen Europa. Zo zullen de Amerikaanse troepen doorheen de regio worden gelegerd en worden er overal kazernes in gebruik genomen. Van waaruit men dan direct en overal in actie kan komen, mocht de situatie erom vragen.

De Russische regering ziet deze nieuwe oefening voortkomen uit een groep zeer agressieve landen in zowel de NAVO als de Europese Unie die pogingen blijven doen om ‘historische fobieën tegenover Rusland te laten ontsporen.’ Ook spreekt men over het gevaar van zulke oefeningen aan de grenzen van de Rusland, die eventueel uit de hand kunnen lopen. Bovenal is voor de Russen duidelijk dat eraan wordt gewerkt om ‘grote militaire middelen gemakkelijk oostwaarts te kunnen verplaatsten’.

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

2 reacties op “In het kader van ‘Defender Europe 2020’ grootschalige Amerikaanse troepenverplaatsingen in Europa”

  1. […] en houdt men grootschalige oefeningen. Dit ondanks de crisis vanwege Covid-19. De aanwezigheid van Amerikaanse militairen, maar ook militairen uit Europese landen, gaat voor de burgers niet onopgemerkt voorbij. […]

  2. Minstens sinds 2000 zijn er onophoudelijk omvangrijke troepenverplaatsingen vanuit Afghanistan, Syrië, Irak, Libië en zwart Afrika via Turkije en de Middellandse Zee richting Europa. Daarover wordt minder misbaar gemaakt. Vooralsnog zelfs aangemoedigd door de EUSSR.

Trending

%d bloggers liken dit: