In boerderij te Dalen enorm drugslab ontdekt

Op basis van een anonieme tip heeft de politie deze week een inval gedaan op een boerderij in Dalen, een dorpje gelegen in Drenthe, waarbij een enorm drugslab is ontmanteld. Dit meldt het nieuwsmedium crime nieuws op basis van politiebronnen. Het zou vermoedelijk gaan om de productie van XTC, een harddrug die in Nederland veel wordt ingenomen door feestgangers. De straatwaarde van de terplaatste door de politie in beslag genomen drugs zou ongeveer 750.000 euro bedragen. In totaal zijn drie personen gearresteerd.

In de boerderij werden alle prodcutiemiddelen aangetroffen om drugs te kunnen maken, zoals ketels, vaten en grondstoffen die nodig zijn in het productieproces. Naast doorvoerland lijkt het erop dat Nederland ook een productieland aan het worden is als het gaat om harddrugs. Vorige week kwam uit een studie van Interpol naar voren dat Nederland het middelpunt voor de cocainesmokkel is geworden, met name door bendes van Marokkaanse en Albanese afkomst.