Rechtszaak Forum voor Democratie tegen YouTube van start

Gisteren is de belangwekkende rechtszaak van de Nederlandse politieke partij Forum voor Democratie (FvD) tegen het Amerikaanse technologiebedrijf YouTube van start gegaan. Voorman van de partij Thierry Baudet heeft zijn verhaal in de rechtbank kunnen doen, waarin hij het verwijderen van een van zijn toespraken door YouTube op het corona-vraagstuk ‘schadelijk voor zowel democratie als volksgezondheid’ noemt. YouTube heeft deze video aangemerkt als ‘desinformatie’ en van het FvD-kanaal verwijderd.

Het links en rechts verwijderen van video’s en hele videokanalen is inmiddels normale gang van zaken voor het Amerikaanse technologiebedrijf YouTube. Dat het hier om een volksvertegenwoordiger uit de Nederlandse Tweede Kamer gaat, maakt duidelijk niets uit voor het bedrijf. Het FvD vindt dat ze van een belangrijke mogelijkheid wordt afgesneden om aan de bevolking haar standpunten toe te lichten en dat alles maakt het interessant hoe de rechter dit gaat beoordelen, zeker ook voor andere gebruikers van het videoplatform. Op 15 september van dit jaar doet de rechtbank uitspraak.

One comment

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.