Forum voor Democratie start gerechtelijke procedure tegen YouTube

De Nederlandse politieke partij Forum voor Democratie (FvD) wil middels een rechtszaak het Amerikaanse videoplatform YouTube dwingen om video’s niet langer zomaar van het platform te verwijderen. Zolang de inhoud niet de Nederlandse wet overtreedt, zouden deze gewoon op het platform behoren te staan. De partij heeft daarvoor bij leden en sympathisanten een bedrag van 50 duizend euro opgehaald om dit te kunnen bekostigen. Het FvD spreekt van een ‘historische rechtszaak tegen YouTube’ en stelt de vraag; ‘Mogen grote Amerikaanse techbedrijven Nederland de wet voorschrijven of andersom?

Aanleiding voor de onvrede bij de politieke partij is dat een video van voorman Thierry Baudet door YouTube van het eigen kanaal is verwijderd. Het ging om een toespraak in de Tweede Kamer over de Rockefeller Foundation en de coronapandemie. Deze video genoot een zekere populariteit en werd volgens diverse media maar liefst een miljoen keer bekeken. Volgens Baudet is met het verwijderen van de video een grens overschreden en daarom spant het FvD een kort geding aan tegen YouTube, waarmee men hoopt een grens te stellen aan de censuur.

3 comments

  1. Veel Pro-Blanke video’s kan je tegenwoordig vinden op ODYSEE.

    Hier is een link naar het kanaal van “White Rabbit Radio” van Tim Murdock (de befaamde “Horus the Avenger”): https://odysee.com/@whiterabbitradio:9

    Veel goede video interviews.

  2. Het is duidelijk dat FB in Nederland en België gemodereerd wordt door linkse personen, gelinkt aan bepaalde partijen of media. Het zou best zijn mocht FB hier open kaart over spelen zodat het publiek weet uit welke hoek de wind waait.

Comments are closed.