In het showproces tegen de Nederlandse oppositieleider Geert Wilders heeft de Nederlandse Hoge Raad deze week geoordeeld dat zijn eerder schuldigverklaring zonder strafoplegging definitief is. De PVV-voorman werd door het gerechtshof in Amsterdam schuldig bevonden aan groepsbelediging zonder straf, om vervolgens in cassatie te gaan bij de hoogste rechtsprekende instantie in Nederland, de Hoge Raad der Nederlanden. Ook de grove inbreuk op de vrijheid van meningsuiting van de politicus, bleek geen reden om zijn eerdere veroordeling in te trekken.

Het hele proces van vervolging maakte de ene na de andere bizarre ontwikkeling mee. Zo begon het al met de opmerkelijke, landelijke oproep van politieke tegenstanders van Geert Wilders om massaal tegen hem aangifte te doen, vanwege de door hem uitgesproken woorden over Marokkanen op een partijbijeenkomst op 19 maart 2014. Zo stelden zelfs burgemeesters de politiebureaus open voor verongelijkte burgers om zo gemakkelijk aangifte te kunnen doen.

Later zou nog eens blijken dat het ‘onafhankelijke’ Openbaar Ministerie verzoeken van topambtenaren op de ministeries had ontvangen om de lastige politieke tegenstander Geert Wilders te gaan vervolgen. Dit wordt gezien als een ernstige schending van de scheiding der machten, waarbij de uitvoerende macht de rechtsprekende macht beïnvloedt. Ook deze feiten, waren voor de Hoge Raad geen reden om het eerdere vonnis te herzien.

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

Trending

%d