De nationalistische actiegroep Voorpost is deze week van het sociale medium Instagram verwijderd, dit nadat de vereniging een afbeelding plaatste duidelijk met de bedoeling om iedereen een vrolijk Pasen te wensen. Voorpost heeft al langere tijd last van censuur op de netwerken van Amerikaanse grootbedrijven, de groep werd eerder al van Twitter afgegooid en van Facebook, het moederbedrijf van Instagram. Voorpost nodigt iedereen uit om als alternatief naar netwerken als Telegram te gaan, om alsnog berichten van de organisatie te volgen.

Het beleid van Instagram is arbitrair als het gaat om het censureren van afbeeldingen en het verwijderen van accounts. In augustus van het vorige jaar besloot het bedrijf om niet langer afbeeldingen van Zwarte Piet, onderdeel van de Nederlandse Sinterklaasviering, meer toe te staan en reactief te gaan ingrijpen. Dit houdt in dat het bedrijf reageert op meldingen van verklikkers die afbeeldingen, video’s en teksten kunnen aangeven als deze niet bevallen.

In de systeempers liet het bedrijf weten dat afbeeldingen in eerste instantie na een overtreding worden ‘verwijderd zonder verdere gevolgen’. Mocht dit proces zich herhalen, dan zal Instagram overgaan tot het verwijderen of blokkeren van de account en dat is wat Voorpost is overkomen. Navraag bij de actiegroep leert dat Voorpost in het verleden tweemaal een melding heeft ontvangen vanwege een afbeelding van Zwarte Piet en eenmaal vanwege een afbeelding met de tekst ‘liever Urks dan Turks’.

Pogingen navraag te doen bij Instagram, over de keuze van het verwijderen van de account van Voorpost, was voor ReactNieuws onbegonnen werk. Moederbedrijf Facebook heeft wel een kantoor in Brussel, maar is online niet te vinden en daarmee niet direct bereikbaar voor commentaar.

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

Eén reactie op “Actiegroep Voorpost van Instagram verwijderd”

  1. SOS democratie in gevaar. Kosmopolitische liberale repressie ontwikkelt zich als een pandemie.

Trending

%d bloggers liken dit: