De grens lijkt nu dan uiteindelijk bereikt voor de bestuurders in de Gemeente Boxmeer, waar asielzoekers het dorp en de omgeving inmiddels al jaren teisteren en dit tot grote ergernis van de inwoners. Het Centraal Opvang Asielzoekers (COA) krijgt volgende week een brief van de gemeente dat ze niet langer willen dat hier jonge alleenstaande mannen worden opgevangen. Het COA zou hebben laten weten hierin teleurgesteld te zijn, zo valt te leren uit het artikel in de lokale krant ‘De Gelderlander.’

Het gaat hier dus om alleenstaande mannen, ook zijn ze afkomstig uit een groep die wordt omschreven als ‘minderjarige asielzoekers uit zogenoemde veilige landen, die geen recht hebben op asiel’. Deze groep is grotendeels verantwoordelijk voor de jarenlange problemen, waaronder diefstallen en bedreigingen in de plaatselijke supermarkt, woninginbraken en mishandelingen.

Een van deze mishandelingen eindigde het vorige jaar in het overlijden van een 76-jarige bewoner van Boxmeer. Een 16-jarige Marokkaan, op goed geluk naar Nederland gekomen, sloeg de man in elkaar met uiteindelijk dood tot gevolg. Dit alles meegenomen heeft het bestuur van Boxmeer er dan nog een half jaar over gedaan om een brief te versturen naar het CAO om te verzoeken niet langer minderjarige asielzoekers in hun dorp op te vangen.   

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

Trending

%d