16-jarige ‘asielzoeker’ slaat bejaarde ziekenhuis in

Een woedende burgemeester van de gemeente Boxmeer liet deze week weten dat de dader die bij een overval een 76 jaar oude bewoner in elkaar heeft geslagen van Marokkaanse afkomst is. Het gaat om een 16-jarige inbreker die onder de noemer asielzoeker vanuit Marokko in Nederland terecht is gekomen. De bejaarde man uit Boxmeer betrapte hem tijdens de overval en werd volledig in elkaar geslagen en belandde daarop in het ziekenhuis. De Marokkaan is in de buurt van de woning door de politie aangehouden en wordt verdacht van deze en andere overvallen in de buurt.

De reactie van burgemeester Karel van Soest van de Brabantse gemeente Boxmeer liegt er niet om. Hij maakte de achtergrond van de dader aan zijn inwoners bekend en sprak met ferme taal; ”Ik neem deze zaak zwaar op; wie aan mijn mensen komt, komt aan mij.” Deze ‘asielzoeker’ verbleef in de open asielzoekerscentrum Overloon dat vlakbij Boxmeer ligt en van Soest beloofde dan ook dat hij persoonlijk erop toeziet dat deze Marokkaan niet langer daar mag verblijven.

Het komt geregeld voor dat asielzoekers betrokken zijn bij criminele activiteiten, maar wat opvalt is dat het in dit geval om een Marokkaan gaat. Dit kan omdat er zoiets bestaat als een categorie ‘asielzoekers uit veilige landen’, oftewel een idiote begripsverdraaiing, waar het eigenlijk gaat om gelukszoekers van buiten Europa. Ook opvallend; de mensen uit deze groep blijken bovenin mee te draaien waar het gaat om criminele delicten.

6 comments

  1. Waar is de tijd dat door ‘politiek correct’ denkende Nederlanders bedrijven werden afgebrand uit protest tegen het
    ‘onmenselijke’ apartheidsregime aan de Kaap? Hier is de boemerang: Nederland oog in oog met Zuid-Afrikaanse toestanden. Of zoiets…

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.