Voorpost herdenkt terroristische aanslag te Kedichem van 1986

De nationalistische actiegroep Voorpost heeft vandaag de extreemlinkse, terroristische aanslag van 1986 op leden van de Centrumpartij herdacht. Voorpost wil hiermee aandacht vragen voor extreemlinks geweld en men spreekt er schande van dat er gewonden en doden zijn gevallen bij deze aanval op de vrije meningsuiting. De organisatie houdt elke vijf jaar een demonstratie op de plek van het drama. Een twintigtal activisten stonden vandaag met een spandoek en vlaggen naast het hotel, daarbij waren een drietal toespraken te horen, waaronder die van Wim Vreeswijk, hij was toentertijd kaderlid van de Centrumpartij en bij de aanslag aanwezig. Ook hielden de aanwezigen een minuut stilte om de slachtoffers van deze aanslag te herdenken.

Zwaarbewapende extreemlinkse activisten gooiden op 29 maart 1986 brandbommen bij Hotel Cosmopolite in Kedichem naar binnen, daar waren op het moment leden van de Centrumdemocraten en de Centrumpartij aan het vergaderen. Het gevolg was dat het pand in brand vloog en er uiteindelijk twee mensen zouden sterven en twee zwaargewond raken. De daders kregen sympathie uit bepaalde kringen en nauwelijks straffen, vanuit de Tweede Kamer en de regering zou Kamerlid Hans Janmaat van de Centrumpartij niets horen.

Oud-Centrumpartijlid en voormalig volksvertegenwoordiger in de Gemeente Utrecht, Wim Vreeswijk, liet in zijn toespraak weten dit als een ‘laffe aanslag tegen de vrije mening’ te zien en verhaalde zijn dramatisch sprong uit het brandende hotel. Tegenover ReactNieuws liet hij het volgende weten;

Alfred Vierling, een van de oprichters van de Centrumpartij, was zelf niet aanwezig bij de gebeurtenis, maar wel zeer betrokken bij het hele gebeuren. Hij noemde dit alles een ‘veldslag’ en ‘een aanval op de rechtstaat’ en ziet links en de CP beide als verliezers van Kedichem 1986. Aan ReactNieuws wilde hij het volgende nog kwijt;

De actieleider van Voorpost Nederland, Florens van der Kooi, sprak van ‘een linkse aanslag’ en ‘. Een inferno van vlammen .. een afgebrand hotel … en meerdere zwaargewonden’. Tegenover ReactNieuws vertelde hij over de beweegredenen van zijn organisatie om op dit onderwerp een stevig geluid te laten horen;

2 comments

  1. Voorpost laat de mensen op de verloren posten niet in de steek. Hoe schrijnend waren de brutale moorddaden die in Kedichem gebeurden, en door heel weldenkend NL werden getolereerd.

    Men denke er echter wel goed aan, dat de huidige zware repressie van de Belgische en Nederlandse regeringen, gericht tegen de “strijders voor de vrijheid en tegen de corona-dictatuur” eveneens extreem-links van signatuur zijn. Links-liberaal = cultuur-marxistisch. Eén van de hoofddoelen is de totale vernietiging van de volkskracht in B/NL.

    Een Vlaamse en Nederlandse volks-nationalist moet dan eigenlijk ook aan de zijde van “Virus-waanzin” of de actievoerders op het Malieveld staan.

    De toestand is dermate ernstig dat er overal in Europa opstand uitbreekt!

Comments are closed.