Annemarie Jorritsma (VVD) en Kajsa Ollongren (D66) waren aangesteld als verkenners om op zoek te gaan naar een geschikte samenwerking voor een nieuwe Nederlandse regering, maar nadat Ollongren gisteren met haar aantekeningen op de foto verscheen hebben beide besloten hun werkzaamheden te beëindigen. Ollongren is daarnaast ook positief getest voor het coronavirus. De werkzaamheden zijn vandaag overgenomen door Tamara van Ark (VVD) en Wouter Koolmees (D66) die dezelfde opgave hebben als hun voorgangers.

De controversiële minister van Binnenlandse zaken, Kajsa Ollongren, die eerder het referendum afschafte en alternatieve media wenst te censureren, liet bij een wandeling over het Binnenhof in alle openheid een blad met aantekeningen zien. Of dit een foutje was of juist een bewuste zet om bepaalde keuzes te blokkeren of personen, dat is allemaal onduidelijk en zal waarschijnlijk blijken uit de vervolgstappen en de uiteindelijk keuze voor de nieuwe regering.

Een opvallend tekst uit het blad aantekeningen, waarover een rel is ontstaan, is de zin dat Kamerlid Pieter Omtzigt van het CDA een ‘functie elders’ dient te krijgen, terwijl hij voor nog eens vier jaar is herkozen in de Tweede Kamer. Omtzigt was de afgelopen vier jaar het enige kritische Kamerlid van de kartelpartijen, die op meerdere dossiers scherpe vragen stelde en daarmee de toeslagenaffaire blootlegde, waarover de regering uiteindelijk is gevallen. Het is mogelijk dat zijn vertrek een voorwaarde van de andere partijen is om met het CDA in een regering te stappen.

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

Trending

%d bloggers liken dit: