Inmiddels zijn bijna alle stemmen geteld van de landelijke verkiezingen voor de Nederlandse Tweede Kamer. Doordat de verkiezingen over drie dagen waren verspreid en er per briefpost werd gestemd, duurde dit alles langer dan bij voorgaande stemmingen het geval was. Inmiddels is duidelijk dat sinds onze eerdere berichtgeving enkele verschuivingen plaats hebben gevonden, zo komt D’66 op 23 zetels terecht, wat een winst is van vier zetels en het Forum voor Democratie (FvD) maar liefst een winst van 6 zetels pakt om op 8 terecht te komen. De opkomst ligt met 79 procent lager dan in 2017 toen 81,4 procent van de kiezers de moeite nam om een stem uit te brengen.   

Het eindresultaat maakt dat de kloof tussen de grootste partij van het land en nummer twee, de VVD en D’66, groter is dan eerder was ingeschat, op maar liefst 12 zetels. Toch werd direct duidelijk dat de VVD deze partij als een geschikte partner ziet, al snel zijn Annemarie Jorritsma (VVD) en Kajsa Ollongren (D66) aangesteld als verkenners, met als doel om al voor de zomer een nieuw kabinet in elkaar te zetten. Rechtse oppositiepartijen als de PVV en FvD spraken wel de hoop uit om over een rechtse regering met de VVD te praten, maar daar kwam geen reactie op, met name huidig Minister-president Mark Rutte kan het bijzonder goed vinden met diverse D’66’ers.

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

4 reacties op “#TK21: Met bijna alle stemmen binnen; D’66 zakt drie zetels, FvD krijgt er een bij”

  1. […] Met bijna alle stemmen binnen; D’66 zakt drie zetels, FvD krijgt er een […]

  2. […] Jorritsma (VVD) en Kajsa Ollongren (D66) waren aangesteld als verkenners om op zoek te gaan naar een geschikte samenwerking voor een nieuwe Nederlandse regering, maar nadat […]

  3. […] obsessie van de partij om de informatiestroom te beheersen en kritische geluiden de mond te snoeren. De aanstelling van de autoritaire Kajsa Ollongren (D66) als verkenner onderstreept die redelijke angst dat met name de […]

  4. Frederik Van der Linden

    Ik zag op tv een interview met de leider van JA21. Dhr Erdmans (?) Deze lijst is een afscheuring van FVD. Ik heb hele gesprek nu niet helemaal gehoord maar toch dit: Hijzelf en Thierry Baudet kunnen door dezelfde deur, en dat stemt toch hoopvol. Ga er samen tegenaan Hollandse vrienden samen met Dhr Wilders.

Trending

%d