Als we de voorlopige uitslagen mogen geloven zijn de liberale partijen de winnaars bij de Tweede Kamerverkiezingen van maart 17 2021 in Nederland. De VVD komt op 35 zetels en wordt overduidelijk de grootste, gevolgd door D’66 met 27 zetels. De populistische oppositiepartijen halen samen 24 zetels, met voor de PVV 17 zetels (verlies van 3) en voor Forum voor Democratie 7 zetels (winst van 5). Met name bij de PVV zal de teleurstelling behoorlijk zijn, want de partij stond lange tijd op 25 zetels – en daarmee de tweede partij van het land – en heeft het duidelijk niet goed gedaan in de slotdagen van de verkiezingscampagne.

De VVD heeft vanaf dag een van de campagne ingezet op de sterkte van Mark Rutte als Minister-president en heeft op zijn ‘profiel’ kiezers willen overhalen en met succes. De grote zege is er voor D’66, die een sterke campagne voerden, met volle steun van de systeempers, vooral rond lijsttrekker Sigrid Kaag. CDA, SP en GroenLinks pakken zware verliezen in een kleurloze campagne van de partijen.

Er zijn, als de voorlopige uitslag klopt, ook opvallende nieuwe partijen die hun intrede doen. Volt komt in de Tweede Kamer met 4 zetels, een pro-EU partij met gelden van oligarchen opgezet. JA21, de afsplitsing van Forum voor Democratie, met drie zetels. BBB, een boerenpartij, met 1 zetel. En BIJ1, een partij met zwarte racisten en linkse extremisten, op 1 zetel.

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

4 reacties op “#TK21 Voorlopige uitslag; VVD, D’66 winnen, verlies PVV en winst FvD”

  1. […] dit alles langer dan bij voorgaande stemmingen het geval was. Inmiddels is duidelijk dat sinds onze eerdere berichtgeving enkele verschuivingen plaats hebben gevonden, zo komt D’66 op 23 zetels terecht, wat een winst is […]

  2. Ratteke Maurice

    Ik begrijp die Nederlandse kwasten helemaal niet, Rutte heeft met hun kloten gerameld en toch stemmen ze op die klootzak. Nederlanders moeten nog dieper in de stront zitten voor ze gaan begrijpen dat die rutte hun nog meer melkt, Hoe kan je echt zo dom zijn, ofwel veel zagemeel in de kop. anders kan dit niet.

  3. Met alle respect, maar ik begrijp de Nederlanders helemaal niet meer in hun stemgedrag.

    1. Ik maak mij dezelfde bedenkingen over de kiezers van N-VA. Fractievoorzitter Peter De Roover (N-VA) insinueert op PalNews dat een coalitie moeilijk ligt met het VB omwille van programmapunten. Als hij hiermede bedoelt dat N-VA informeel onafhankelijkheid van Vlaanderen als een breekpunt beschouwt en haar overige communautaire eisen sinds 2014 in de diepvriezer gebeiteld laat liggen zal ik hem niet tegenspreken.
      N-VA is in 2014 in de coalitie gestapt met de MR, van de federatie Wallonie-Bruxelles. Ze heeft de MR die toen politiek in de coma lag gereanimeerd en meegewerkt om de fundamenten van het Belgisch regime te consolideren. Bovendien kreeg Charles Michel het premierschap zonder tegenprestatie cadeau, terloops gezegd van N-VA de grootste politieke formatie van België. Het Marrakech pact werd ondertussen stiekem door de strot van de Vlamingen gedumpt. En nu durft Peter De Roover zonder enige schroom orakelen dat hij verkozen is om het programma van de N-VA uit te voeren (sic). Waarom werden Vuye en Wouters dan naar de uitgang gepusht nadat N-VA kamerlid Hendruk Vuye, eerst gefenestreerd had als fractievoorzitter? Is dat niet omdat Vuye en Wouters rebelleerden tegen de eenzijdige afvoering door N-VA van haar communautaire kiesbeloften in 2014? Wat heeft N-VA dan tot op heden (maart 2021) van haar communautair programma gerealiseerd ? Wanneer N-VA hierop wordt aangesproken krijgt men als antwoord dat ze wachten op het groen licht van CD&V, OVLD, SP-A? Als men de pretentie heeft van een V-partij te zijn is men het zichzelf en de kiezer verschuldigd om zijn intenies/beloften te bewijzen met daden. En zelfs zonder de meerderheid te hebben in het parlement kunnen het VB en N-VA samen of afzonderlijk nog altijd een voorstel tot referendum indienen over de onafhankelijk van Vlaanderen. Dit is het minimum minimorum voor een V-partij.

Trending

%d bloggers liken dit: