Facebook blokkeert REACT-pagina

Wat we al een tijdje verwacht hadden is gebeurd: de Facebookcensuur heeft nu ook REACT getroffen. Sinds gisteren is het voor onze redacteurs onmogelijk om nog iets op de Facebookpagina te posten. De ‘motivatie’ door Facebook is altijd dezelfde: we zouden de ‘richtlijnen’ geschonden hebben. Maar hoe en waarom we die dan wel zouden geschonden hebben, dat zegt Facebook niet. Een mogelijkheid om in beroep te gaan is er niet, ‘want door corona hebben we te weinig volk’. Aldus één van de snelst groeiende bedrijven ter wereld dat bakken geld schept, maar blijkbaar niet genoeg mensen in dienst wil nemen…

Het is wel duidelijk dat we het slachtoffer zijn van een aantal klachten door linkse antidemocraten, die de vrije meningsuiting willen afschaffen. Deze keer willen ze een tekening laten verwijderen, die er zo uitziet:

Het ging om een tekening van de Amerikaanse held Kyle Rittenhouse, die in augustus 2020 aangevallen werd door gewapende plunderaars van BLM en Antifa in het stadje Kenosha. Toen ze hem met een skateboard probeerden dood te slaan en met een revolver wilden doodschieten, verdedigde Kyle zich met een geweer, en schoot twee aanvallers dood. Onder hen ook een bekende pedofiel.

Wij van REACT volgen steeds de wet en publiceren dus niets dat aanzet tot haat, geweld of discriminatie; wij maken alleen gebruik van onze vrije meningsuiting, die de vrijheid omvat ook zaken te publiceren die sommige mensen schokken, kwetsen of verontrusten. De tekening is dan ook vanuit zijn context duidelijk géén aanzetten tot zomaar wat schieten op andersdenkenden, maar een concrete steunbetuiging aan één jongeman die in deze welbepaalde situatie aangevallen werd door linkse fascisten in Kenosha en handelde in staat van wettige zelfverdediging. Dat is het uiten van een politieke mening, géén aanzetten tot geweld. Maar dat kunnen we dus aan Facebook zelfs niet uitleggen, want de censors daar bieden zelfs geen mogelijkheid om bezwaar aan te tekenen…

Hoelang de blokkade zal duren weten we niet, ook dat deelt FB niet mee. Vanaf nu zal je de nieuwe artikelen van REACT dus enkel kunnen zien via andere kanalen: wij zetten vanaf nu voluit in op Telegram en Gab. Jij kan ons helpen door onze artikelen door te sturen via email; te verspreiden via Telegram; aan te sluiten bij GAB. Bedankt voor je steun!

2 comments

  1. de waarheid gezegd ? dat is een gevaar voor de ” democrassie ”
    misschien ben je wel blank en niet beschaamd hierover , en nog niet onderworpen aan ” de godsdienst van het wrede ” .redenen genoeg om je door linkse dhimmi’s en censuurmaniakken in de ban te laten slaan .

  2. Sympathisanten die een vrijwillige bijdrage willen storten kunnen dat enkel doen via Paypal of met een creditcard.
    Er zijn mensen (zoals ik),die al dan niet uit principe,geen van beide hebben….
    Geen andere betaalmogelijkheden voorzien(,zoals het veelgebruikte bancontact in België) lijkt mij niet zo slim te zijn.

    NVDR: de automatische betaalsystemen van WordPress laten helaas enkel Paypall en creditcard toe. Maar als u bovenaan onze webstek op ‘adverteren en steun’ klikt, krijgt u ook de gegevens over onze bankrekening, en kunt u ook zelf via overschrijving storten. Alvast dank!

Comments are closed.