Het programma ‘Telefacts Nu’ van de leugenzender VTM heeft gisteren een uitzending van een uur gewijd aan ‘de opmars van Nieuw Rechts’. Het werd de voorspelbare mengeling van leugens, propaganda en manipulatietechnieken, met maar één bedoeling: de burger bang maken voor stemmen voor Vlaams Belang. Want dat was, merkwaardig genoeg, zowat de enige vereniging die herhaaldelijk bij naam genoemd werd, ook al had ze met al wat getoond werd geen uitstaans.

De helft van de uitzending was gewijd aan een legale schietbaan in Servië waar vooral mensen uit de veiligheidssector oefenen. De VTM-journalisten vonden dat zo geweldig dat we de beelden van schietende mensen eindeloos te zien kregen: van onder, van boven, van opzij, van links en van rechts. Nooit gedacht dat zelfs een montage van mensen die met Kalsjnikovs schieten saai kon worden, maar VTM slaagde daar met verve in. Wat het verband was met ‘Nieuw Rechts’ bleef volstrekt onduidelijk. Zelfs Minister Quick kon niet anders doen dan te bevestigen, dat schieten op een legale schietbaan legaal is en ook legaal zal blijven.

Het eerste deel van de uitzending was een ergerlijk witwassen van de islamitische terroristen, die vorig jaar in Puurs met een auto met gedoofde lichten inreden op een nationalistische betoging. Tientallen mensen moesten lopen en springen voor hun leven. Maar VTM liet alleen de moslimterrorist aan het woord, die de meest onwaarschijnlijke kolder uitkraamde: toen hij zich met de auto klaarzette om de aanval uit te voeren was dat enkel ‘omdat hij wat ongeduldig was’, en toen hij met opzet naar rechts de betoging inreed was dat ‘omdat links een enkelrichtingsstraat was’. Ja, ook bij het uitvoeren van aanslagen moet het verkeersreglement gevolgd worden… De VTM-propagandaploeg slikte het als zoete koek. Dat de hele aanval vanuit de auto rustig gefilmd werd was blijkbaar voor VTM ook geen vraag waard.

Al die onzin werd overgoten met de intussen bekende manipulatietechnieken: wat linkse ‘experten’, wat dreigende achtergrondmuziekjes, de bewering dat men met half levensgevaar ‘binnengedrongen’ was in ‘geheime chatrooms op Telegram’ (terwijl mijn cavia dat ook kan), de fantast Pieter Vanderwee die een confituurpot-brandbommetje op de grond voor het parlement had gegooid, maar stelde dat extreemrechts ‘supersoldaten’ kweekt. Dat was dan in zijn geval toch niet helemaal gelukt.

De ‘supersoldaat’ zette zelf op Twitter deze foto van de ‘schade’ die zijn confituurpot-brandbommetje ‘aanrichtte’ aan het parlement. Ja, tegen zo’n ‘supersoldaten’ valt niks te beginnen.

Hoogtepunt van het gruwelijke extreemrechtse geweld was een gesneuvelde bloempot in Puurs, die zowat een half uur in beeld kwam. Gevolgd door de onherstelbare trauma’s die de bomma, de mama en de nicht van de bloempot daardoor hadden opgelopen. Dat ruikt naar herstelbetalingen.

Algemene conclusie: saaie en holle propaganda. Toch één interessante aankondiging door Minister Quick: hij wil dat de regime-agenten van de Belgische Staatsveiligheid in de toekomst ook echt misdrijven gaan plegen om nationalisten uit te lokken, te provoceren en aan te moedigen tot misdrijven om hen zo in de val te lokken. In een democratische rechtsstaat werd dat tot nog toe terecht als onaanvaardbaar beschouwd, maar de Belgische liberale dictatuur schakelt alweer een versnelling hoger. De bedoeling is duidelijk: van nu tot 2024 bewijzen dat overal gevaarlijke extreemrechtse complotten actief zijn, om de burger bang te maken voor een stem voor het VB. We zijn gewaarschuwd.

En positieve vaststelling: blijkbaar is er geen enkele nationalist met naam in Vlaanderen die bereid werd bevonden aan de linkse propaganda mee te werken. Ook het VB weigerde bewonderenswaardig elke medewerking. Bravo!

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

10 reacties op “VTM over ‘Nieuw rechts’: holle propaganda”

 1. briers ghislain

  hoeveel betaalt Tom die idioten om propaganda voor het VB te maken ? Of doen ze dat gratis ( allé , op het subsidiegeld van honoré gepluimd na ) , en is die propaganda een ongewenst neveneffect van hun leugens ?

 2. Uitermate selectieve TV-kijker

  Ik betoon telkens weer de euvele moed om mijn bloot achtereind naar VTM te laten gapen, omdat de programma’s toch op zijn niveau gestileerd zijn, zoals eens te meer uit de bewuste “Telekaks nu” reportage bleek….;

 3. De bewuste VTM Telefacts reportage was van een ondraaglijke lichtheid dat men zich kan afvragen of er niemand op de redactie was, die waarschuwde dat dit stuk doorzichtige propaganda hoegenaamd niets met journalistiek te maken heeft? En dat bijgevolg dit stuk propaganda de geloofwaardigheid van de zender zou kunnen aantasten?

  Geloven de reportage makers werkelijk dat hun propaganda werkstukje ook maar de minste impact genereert? VTM richt zich weliswaar niet op de hoger geschoolden, doch men vergeet kennelijk dat hun Vlaamse doelpubliek over internet beschikt, andere nieuwsbronnen kan raadplegen en niet meer om de tuin te leiden is zoals de BRT dat deed in de “jaren stillekes”.

  Sensatiejournalistiek is als beschrijving voor Telefacts zelfs te veel eer. En zou het woord journalistiek oneer aandoen. Goedkope sensatie, framing, verdachtmaking en het opzettelijk willen beschadigen van een partij imago, waarschijnlijk uit politiek motieven, dat zou eerder een accurate beschrijving kunnen zijn van dit ondermaatse propaganda werkstuk.

  Deze Telefacts aflevering is het nieuwe journalistieke dieptepunt in Vlaanderen. Daarbij moet men in acht nemen, dat het journalistieke niveau in Vlaanderen, niet al te hoog scoort in vergelijking met de buitenlandse pers. Het lijkt wel of de Vlaamse media de burger opzettelijk willen infantiliseren en debiliseren? In Nederland bijvoorbeeld mag de mainstream media dan wel links tot zeer links georiënteerd zijn, ze beschouwen hun publiek tenminste als volwassenen en doen niet aan debilisering zoals de Vlaamse media. Doe daarbovenop nog een attitude van linkse zelfgenoegzaamheid en u heeft een beeld van de Vlaamse media. Over enige vorm van journalistieke objectiviteit of integriteit zullen wij het niet hebben.
  Tenslotte, zelfs als propaganda was deze Telefacts aflevering niet erg effectief want de doorzichtigheid was zo erg dat het lachwekkend was.

  Maar ach, VTM Telefacts is altijd al de sensatie en oppervlakkigheid zelve geweest.
  Voor serieuze diepgravende journalistiek moet men duidelijk niet bij VTM zijn. Voor kwalitatieve programma’s evenmin.

  “VTM verkleuterd je dag”, was dat niet de slogan?

  1. Ik kan het niet beter verwoorden dan DELFI MEDIA het deed. Inderdaad bewuste Telefacts reportage deed de deur dicht. De DPG Media denken dat ze de Vlamingen kunnen indoctrineren met hun “fake news” verhaaltjes, maar dat lukt al lang niet meer bij de beter geïnformeerde burger. Daar zullen ze mettertijd nog wel achter komen. “Stefke” en co zijn eraan voor hun moeite. Hun duidelijke partijpolitieke beweegredenen liggen er té vingerdik op: de Vlaamse partijen beschadigen “und kein ende”, dat betrachten ze. Hun tevreden gezichtjes spreken boekdelen, ze zijn een ontluisterend schouwspel bij het debiteren van hun onzin over het gevaar van het “Vlaams populisme”. In navolging van een bekende Vlaamse politieker mogen we citeren : “ wie gelooft die mensen nog”.

 4. Stel u even voor dat dergelijke leugen pers door belastinggeld van de argeloze burger zwaar gesubsidieerd wordt. “Stefke” en zijn kompanen voelen zich voorlopig kiplekker in hun vel en volledig onaantastbaar dank zij de Vivaldi chaoten. Maar veel sneller dan ze vermoeden gaan ze met hun gefantaseerde verhalen door de mand vallen.

 5. Iedereen weet dat de leugenpers bevooroordeeld is, zelfs linkse mensen beamen dit. VTM heeft net zoals VRT geen enkele journalistieke integriteit. Ze willen voortdurend een negatief beeld schetsen over nationalisme, daarvoor worden ze ook betaald. Pim Fortuyn werd destijds vermoord na een jarenlange lastercampagne van de media. Radiopresentator Chris Dusauchoit zei later dat de moord op Fortuyn “hem geen slecht gevoel gaf” en ik citeer “je kan toch niet ontkennen dat het uitschakelen van die man een positief effect heeft gehad? Want daardoor is de Lijst Pim Fortuyn in elkaar gestuikt, en daarbij kan ik alleen maar een goed gevoel hebben.”.
  Dusauchoit was destijds eerlijk over hoe men denkt bij de media en wat hun doel is. Het doel is om nationalisme te stoppen ten koste van alles, en volgens sommige media-figuren is het gerechtvaardigd dat men hiervoor over lijken gaat.
  “Als mij iets overkomt, en ik ben blij dat u mij de gelegenheid geeft om het zeggen, dan zijn ZIJ medeverantwoordelijk. Ze hebben dan misschien niet de trekker overgehaald, maar ZIJ hebben het klimaat geschapen. Dit moet ophouden! Het demoniseren moet stoppen!” -Pim Fortuyn

 6. Boycot producten en diensten die op VTM adverteren, zo kunt ge VTM best ferm tegen hun PoCo-genotsknikkers stampen want ze leven immers deels van reclame inkomsten

 7. POCo-foob sinds mijn doop !

  Tot dusver is misdrijven provoceren wel geldig in de USA (drug deals en prostitutie uitlokken) maar niet in ONS land, Q en dit tot spijt van elke PoCo-pipo & pipa van het PoCo-Loge Repressie Apparaat die het benijdt ! Blijf alert voor de PoCo-fratsen van het accidenteel omhooggevallen PoCo paljaske Q der “loser” partij, de nog nauwelijks op een kier “open” VLD want hij heult samen met Kalief Bartabdelkadher van Meccalen-aan-de-Dijle.

 8. Objectief-correcte Welvoeglijkaard

  Hoed u voor de PoCo-excrementen die DPG -media afscheidt heu…..”afschijt” , sorry voor deze flagrant onwelgoeglijke term ,maar hij reflecteert wel de essentie van de intentionele PoCo-desinformatieve keutels die de PoCo-propaganda toeter DPG laat vallen. U gaat vruchteloos zoeken naar objectief-correct verstrekte info maar telkens weer struikelen over politiek-correcte propaganda . Spijtig dat “elk kakje in een zakje” enkel voor de “visitekaartjes” geldt die hondjes achteloos achterlaten…..Vergeet nooit dat “DPG rijmt op WC” en dat heeft zijn geldige reden……Over de PoCo-propaganda-reikwijdte van DPG media ; https://nl.wikipedia.org/wiki/DPG_Media, beduidend verder dat ge zoudt denken met alle desastreuse PoCo-propagandistische gevolgen van dien……Ik moet wel ootmoedig bekennen dat ik momenteel nog geabonneerd ben op http://www.hln.be, momenteel nog wel……;

 9. VTM verpest je dag.

Trending

%d bloggers liken dit: