Puurs: moordaanslag auto op Vlaamse betogers

In Puurs gingen vanavond 300 mensen de straat op om te protesteren tegen het allochtone geweld tegen de Vlaamse tiener Beau afgelopen zondag. Tot de actie was opgeroepen door een netwerk van partij-onafhankelijke organisaties, die opriepen een snel en eendrachtig signaal te geven tegen allochtoon geweld en straffeloosheid.

De manifestatie begon met een korte toespraak op de plaats waar de mishandeling van de Vlaamse jongen Beau had plaatsgevonden: de bibliotheek aan de Hondsmarkt. De mishandeling van Beau werd sterk veroordeeld. ‘ Als een Vlaamse tiener wordt gedwongen te knielen en gedwongen wordt te dansen op Arabische muziek, dan is dat meer dan een conflict tussen tieners’, zo klonk het. ‘Dat is racistische vernedering en mishandeling. De burgemeester van Puurs noemde het vandaag een ‘complex dossier’. Wat is hier complex aan? Een Vlaams kind van 15 mag niet mishandeld worden door een bende allochtonen, zo eenvoudig is dat.’

Er werd ook opgeroepen om de corona-maatregelen na te leven, en dus afstand te houden bij de optocht, en zich onderweg niet te verlagen tot het niveau van allochtonen: dus geen vandalisme, vernieling of geweld.

De stoet vertrok dan door de Palingstraat naar de Stationsstraat. Meteen nadat de kop van de betoging voorbij de Verbindingsstraat was, scheurde van daaruit een kleine donkere wagen aan hoge snelheid op de betoging af. Mensen moesten springen voor hun leven. De wagen raasde dan door de betoging tot op een centraal plein. Daar probeerde de politie een eerste keer de aanvallende auto te blokkeren, maar die slaagde erin te ontsnappen. Politiewagens met loeiende sirenes zetten daarop de achtervolging in, net als betogers, die de wagen echter niet konden inhalen.

Later raakte bekend dat de politie er wel degelijk in slaagde de aanvallers klem te rijden. Drie personen zouden opgepakt zijn. Zij zouden aangehouden zijn wegens poging tot moord. (Later meer info.)

De optocht raakte door de aanval versplinterd. Kleinere groepen gingen apart op stap, het grootste deel keerde terug naar de startplaats, waar de manifestatie na een korte toespraak ontbonden werd. Nadien werd de aanslag natuurlijk nog druk besproken. ‘Dit toont wel aan hoezeer deze optochten nodig zijn’, zo klonk het. ‘Allochtonen voelen zich tegenwoordig heer en meester op straat, en gaan over tot blind geweld als ze een groep met leeuwenvlaggen zien. Dat moet dan maar véél meer gebeuren, zodat ze overal weer merken dat dit hier Vlaanderen is!’

13 comments

 1. Intussen hebben zij via hun advocaat Ergün Top een alibi gecreëerd: zij werden belaagd door betogers, en daardoor raakten zij in paniek. Zij hebben alleen geprobeerd het vege lijf te redden!

 2. Zolang de daders van moslimterreur niet uit Europa worden gezet, zal dit blijven gebeuren. Moslims zijn zeer collectief ingesteld en de geradicaliseerden zullen ons steeds in groep aanvallen. Er zijn ook bijna geen ‘gematigde’ moslims die deze aanslagen veroordelen. Uiteindelijk kiezen ze toch voor de radicale vorm van hun religie. Schitterend werk van de agenten om deze daders te pakken. Binnen enkele jaren zal onze overheid ons niet meer kunnen helpen omdat dit probleem steeds groter wordt en nooit wordt opgelost, dus we zullen op onszelf aangewezen zijn. Aan alle rechtse jonge mannen die dit lezen: begin je fysiek te trainen en leef gezond. Aan alle linkse mietjes die dit lezen: jou tolerantie zal je niet beschermen tegen moslimterreur, de leraar Samuel Paty die gisteren werd onthoofd in Parijs was een aanhanger van de diversiteitsfetisj.

 3. Bravo aan de politie om de daders te onderscheppen , zal waarschijnlijk weinig gevolg hebben , maar deze mensen hebben hun werk gedaan .
  Vreedzaam blijven en blijven betogen : enkel zo krijgen we de publieke opinie en de ordediensten aan onze kant .
  Blue Lives Matter

 4. Dat zou een westerling eens moeten proberen in een islamitisch land ! Dat ze eens beginnen met
  Al die nieuwkomers Diets te maken dat hier Onze wetten gelden en ze zich moeten schikken naar onze waarden en westerse normen.Willen ze die niet nakomen mogen ze vertrekken er is nog veel
  Plaats waar ze zich geborgen weten.willen ze toch profiteren van onze voorzorgenmoeten ze werken
  En zich gedragen. Is dat nu zo moeilijk ? Maar door het gepamper van stemmenronselaars politici
  Willen zij hier hun gebruiken tot wet maken en zelfs baas spelen.!!Dus een mandaat voor inwijkelingen
  Is uitgesloten en bijgevolg niet wettig,want welke burger gaat zijn buurman laten baas spelen in zijn
  Eigen huishouden .!Dat is wat nu gebeurd in onze staatshuishouding en zal met de jaren zuur opbreken voor eigen gezagsdragers!.Boerenlogica maar simpel…………Liliane Cottenie

 5. Ook hier in Nederland gaat de import van homohaters en jodenhaters maar door. 110.000 asiel(KNIP) per jaar. De Nederlanders die kijken weg en huichelen mee. Ik gun ze de islam dat stelletje verraders.

 6. Het wordt tijd dat er systematisch met zeer harde hand wordt opgetreden tegen het buitenlands gespuis dat onze straten onveilig maakt. Integratie is in eeuwen geschiedenis nooit gelukt, waarom blijven politici het dan aanbevelen? Vraag maar eens aan de Amerikaanse indianen hoe goed integratie werkte.

 7. hetgeen de heren domme blinde politiekers , niet weten of niet willen weten ,is vandaag tijdens een betoging in Puurs , TEGEN de , VERSCHRIKKELIJKE RACISTISCHE MISHANDELING ,VAN EEN BLANKE BELGISCHE ONSCHULDIGE JONGEN
  GEBEURD ? tijdens de vreedzame en perfect georganiseerde betoging , reed een auto tegen hoge snelheid in op de betogers ? gelukkig kon iedereen op tijd weg springen , en werd niemand ernstig gewond ? de dader(s) konden vluchtmisdrijf plegen , maar werden later door de politie alsnog opgepakt , ZOIETS IS NATUURLIJK ONTOELAATBAAR ,EN DIENT ZEER ZWAAR GESTRAFT TE WORDEN ?? BEN BENIEUW ,HOE HET ZAL EINDIGEN ? (een WERKSTRAF VAN ENKELE UREN ? ) DE HEER BURGEMEESTER VAN PUURS NOEMDE HET EEN COMPLEX DOSSIER ??? IK WEET NIET WAT ER COMPLEX AAN IS ???? HANGT NATUURLIJK AF VAN DE NATIONALITEIT VAN DE MOORDENAARS IN DE AUTO ??????????????

  1. De burgemeester van Puurs, zijn reactie is schandalig. Gaan we weer pamperen en alles minimaliseren? Het zal nog erger worden met de parasieten.
   Kijk naar de onthoofde leraar in Frankrijk. Ze willen overheersen en van integratie is geen sprake, zum kotzen

 8. Weeral geen autochtonofoob racistisch geweld zeker, PoCo-struisvogels ?

 9. Dit is het resultaat van jarenlange bepampering en mislukte integratie! Alleen Barbaars krapuul doet zoiets, tijd voor de harde hand. Men oogst wat men zaait!

Comments are closed.