Volledige Facebookcensuur tegen kritische berichten over Chinees virus

Nadat Twitter en Facebook een volledige censuur afkondigden tegen de oud-President Donald Trump was er even wat protest tegen deze dictatoriale beperking van de vrije meningsuiting. Maar daarna werkten de liberale regimes en Big Tech gewoon verder aan het verbannen van rechtse meningen, onder het voorwendsel’ haatspraak’.

Maar de opmars van de censuur gaat ook op andere gebieden verder. Zoals u weet zijn wij hier op Reactnieuws voorzichtig als het over het Chinese longvirus gaat: voor ‘clickbait’ met schreeuwerige titels over vaccinaties, labo’s en microchips bent u hier niet aan het juiste adres. Enkele dagen geleden publiceerden we echter een artikel over een geplande actie van de VZW ‘Viruswaanzin’ in Sint-Niklaas; we spraken onze ergernis uit over het feit, dat de N-VA-burgemeester van Sint-Niklaas blijkbaar een volledig verbod op het uiten van een kritische mening afkondigde.

Welnu, wat blijkt: dat specifieke artikel wordt door Facebook volledig ‘geshadowbanned’. Dat wil zeggen dat het wel in onze tijdlijn op Facebook staat, maar dat niemand van onze volgers het in zijn tijdlijn te zien krijgt. Op het ogenblik dat we het artikel op Facebook postten, kregen we meteen een melding dat ons artikel ‘verwijst naar het Chinese longvirus’ en of we toch niet even de officiële kanalen van het regime willen raadplegen?

Laat dit nu toch even tot u doordringen. Een Big Tech-bedrijf beslist automatisch dat een vrije mening van mensen over een bepaald onderwerp volledig moet verborgen en dus eigenlijk gecensureerd worden, omdat het niet afkomstig is uit een officiële bron. In Noord-Korea, China en Venezuela wordt de champagne ontkurkt; dat dissidente en vrije stemmen zo efficiënt het zwijgen zou opgelegd worden vanuit Silicon Valley, dat hadden ze daar alleen maar durven dromen… Hoog tijd om de alternatieven op te zoeken. Volg ons op GAB en Telegram!

3 comments

  1. In een persconferentie deelt president Joe Biden mee dat 100 miljoen injecties (vaccinaties) zullen toegediend worden de eerste 100 dagen van zijn presidentschap. Een journalist repliceert:” Zou U de lat niet hoger leggen?” – “Dat is het niveau waar waarop de VS nu zit”. Antwoordt van de president: “Komaan laat mij met rust (sic)”. “Het is een goed begin”.
    Comment: Als president Biden verder borduurt op het bestaande niveau (luidens de journalist) dan spreekt dat toch in het voordeel van de voormalige president Trump, denk ik dan.

  2. Ter attentie van de liberale junta in de Wetstraat en VL regering, een citaat van professor Carl Devos:” Bestuurders merken op dat ze streng beoordeeld worden. Dat klopt, en dat moet. Controle en kritiek zijn nodig” einde citaat. Ik zou het niet beter kunnen zeggen.

Comments are closed.