Linkse censuurgolf tegen rechts: ‘Parler’ tijdelijk offline

Nadat de maandenlange rellen, brandstichtingen, plunderingen, vernielingen en moorden door de linkse beweging BLM door de leugenpers en Big Tech werden toegejuicht en vaak actief gesteund, zijn de laatste remmingen richting repressie en censuur nu weggevallen. De kortstondige symbolische bezetting van het Amerikaanse Capitool is het excuus, maar de plannen lagen al veel langer klaar. We weten er in Vlaanderen en Nederland alles van: tienduizenden Vlamingen en Nederlanders werden al getroffen door de censuur van Twitter en Facebook, enkel voor het plaatsen van een afbeelding van onze onschuldige kindervriend Zwarte Piet. Daarvoor werd hoegenaamd niet gewacht op de acties in Washington…

Big Tech wilde aanvankelijk wachten op de eedaflegging van Sleepy Joe op 20 januari, maar nu wordt van de gelegenheid gebruik gemaakt om de linkse censuurgolf al vroeger te laten rollen: President Donald Trump is verbannen op Twitter, duizenden rechtse accounts worden verwijderd. Ook de tekenaar van deze cartoons is verbannen:

Het viel te voorspellen dat rechts op zoek zou gaan naar alternatieven, zoals het sociale medium ‘Parler’, dat al 12 miljoen gebruikers had. Google en Apple beslisten het daarom uit hun app stores weg te halen, en het is nu ook tijdelijk online onbereikbaar, omdat Amazon het van zijn cloud servers gooide. Stel u even voor dat grote bedrijven, bevriend met Putin, hetzelfde zouden doen met een communicatieplatform van de oppositie…

Maar in de linksliberale dictatuur, waarin wij en binnenkort ook de Amerikanen leven, is er geen vrije meningsuiting meer. Er wordt alleen nog een gecontroleerde nep-oppositie getolereerd, met pseudo-afwijkende meningen binnen de grenzen die het regime oplegt. Je mag voorstander zijn van een beetje immigratie, veel immigratie of heel veel immigratie; maar je mag niet tegen immigratie zijn, want dan doe je aan ‘haatspraak’, en word je de mond gesnoerd.

In het regeerakkoord van de links-liberale onwettige nepregering-De Croo staan meer censuur, meer propaganda en meer repressie tegen rechts ingeschreven. Ook hier legt de staat agressief zijn wet op aan al wie politiek-correcte troetelgroepen bedreigt: Voorpost wordt vervolgd door staatrepressiesinstelling UNIA, Bart De Pauw wordt vervolgd door staatsrepressieinstelling ‘Instituut Gelijkheid’, Moeders voor Moeders werd vervolgd door staatsrepressieinstelling UNIA… En het zal alleen nog véél erger worden in 2021.

REACTNIEUWS probeert zich net als vele andere nationalisten aan te passen aan de toenemende staatsrepressie en linkse censuur. Voeg aub uw emailadres toe aan onze verzendingslijst, rechts op het scherm op https://reactnieuws.net/. Activeer uzelf ook op berichtendienst Telegram, waar we een Kanaal geopend hebben. Leest u ons graag? Stuur ons dan af en toe een financiële bijdrage.

7 comments

 1. Met de recentie incidenten is alvast duidelijk dat de liberaal-democratie een houdbaarheid datum heeft. Problematisch daarbij is, dat democratie de neiging heeft uiteindelijk te evolueren naar tirannie, net zoals kapitalistische vrije handel resulteert in zeer ongezonde (tech) monopolies. Nu big gov, big bizz en big tech samensmelten tot een amalgaam, laat het beest zijn masker vallen. De gelijkenissen met China zijn dan ook opvallend, communistisch China werd gereguleerd (staats)kapitalistisch en het “vrije” kapitalistische Westen werd communistisch. En beide regimes nemen vrije meningsuiting en kritiek op het systeem van de burger, niet licht op. Zie de huidige censuurgolf van big tech.

  Jared Taylor (American renaissance) pleit voor een politieke en raciale / etnische scheiding, om een burgeroorlog te voorkomen, want zoals duidelijk is in de VS, de kloof tussen links-liberalen en rechts conservatieven is onoverbrugbaar geworden. Beiden beschouwen de ander niet meer als politieke tegenstanders maar als een vijand die vernietigt dient te worden.
  https://www.amren.com/videos/2020/12/how-to-separate/

  Ook in België zou een politieke separatie van het overwegend rechts conservatieve Vlaanderen en links Wallonie vele problemen kunnen oplossen, echter het gesetttelde establishment wil de huidige chaotische verdeel en heers (wan)toestand graag behouden, gezien het de garantie is op haar voortbestaan. Zolang de meerderheid van de Vlamingen dit niet begrijpt, blijft België aanmodderen, blijven Vlamingen te veel belastingen betalen en zal het links-liberale establishment zichzelf verder consolideren.

  Totslot. Hoe verder de politieke macht van de burger staat, zoals nu in de centralistisch bestuurde supranationale EU (alsook China) hoe minder democratische inspraak voor de burger. Kortom, hoe kleiner de bestuursvorm, des te dichter deze bij de burger zal staan, des te representatiever en democratischer deze zal zijn. Zie bv. Zwitserland. Men mag dan ook gemakshalve aannemen dat een wereldregering per definitie totalitair zal zijn.

 2. 2021- Ter attentie van de censors: Alexander De Croo, Bart Somers (OVLD), Vincent Van Quickenborne (OVLD) en het parket van Mechelen, wiens linksliberaal repressiebeleid tegen politieke dissidenten, ik hier confronteer met verklaringen over de vrije meningsuiting, afgelegd in 2017 door: Patrick Dewael (OVLD), Wouter Beke (CD&V) en Dirk Verhofstadt (liberaal politiek filosoof).

  De Morgen 23 januari 2017:
  Na een pleidooi, van Peter De Roover (N-VA), voor inperking van de vrije meningsuiting, waarbij hij vaststelt dat radicaliseren niet strafbaar is, vraagt hij het dwepen met (moslim) terrorisme, te verbieden. Hij verwijst daarmee onder meer naar Open VLD-voorzitter Gwendolyn Rutten die radicale moslims tijdens haar nieuwjaarspeach vorige week nog bestempelde als “achterlijk”. Nochtans zijn de liberalen nog steeds even gekant tegen een inperking van de vrije meningsuiting als een half jaar geleden, benadrukken ze zelf. In zijn repliek verklaart kamerfractievoorzitter Patrick Dewael (OVLD) onder meer:” Het blijft me een raadsel hoe je onze normen en waarden zoals de vrijheid van meningsuiting kan beschermen door ze in te perken. De vrijheid van meningsuiting zelf verdwijnt dan, terwijl de verwerpelijke mening blijft”.
  Standpunt van Wouter Beke (voorzitter van CD&V): “Als het gaat over een gedachtenpolitie, dan is mijn geest al helemaal niet gerijpt”. “Ik vind het straf dat op het ogenblik dat onze waarden bedreigd worden, we als eersten diezelfde waarden op de schop zouden doen”, herhaalt de CD&V-voorzitter zijn woorden van afgelopen zomer.
  In een artikel voor Mr Hans Van Mierlo Stichting, schrijft Dirk Verhofstadt op 1 april 2017, onder de titel:

  -De essentie van de vrijheid van meningsuiting –
  Deze bepalingen ter bescherming van de vrijheid van meningsuiting vloeien voort uit het werk On Liberty van de 19e-eeuwse filosoof John Stuart Mill. In het eerste hoofdstuk van zijn beruchte boek Over de vrijheid van denken en spreken schrijft Mill het volgende: ‘Als mijn betoog enige waarde heeft, dan moet de volste vrijheid bestaan om, als punt van ethische overtuiging, elke leerstelling te belijden en te bespreken, hoe immoreel men die ook mag vinden.’ Daarmee maakt hij duidelijk dat de vrijheid van meningsuiting een voorwaarde is voor algemene menselijke vrijheid. Dat betekent dat dus ook maatschappelijk af te keuren uitspraken mogelijk moeten zijn. Toestaan dat een dergelijke immorele uitspraak wordt gedaan, betekent echter nog niet dat men het met die mening eens is.
  Einde citaat.

  Noot: De mens wordt vrij geboren, maar als mens/dissident vervolgens geknecht door politieke avonturiers en magistraten die de schijn wekken bevooroordeeld te zijn.

 3. “A lot of people are going to be super unhappy with West Coast high tech as the de facto arbiter of free speech” – Citaat Elon Musk, rijkste man ter wereld (11/01/2021)
  De verbanning van Parler door Google en Amazon is gemotiveerd door een extreem links gemotiveerde politiek en het is een bewijs van de minachting van de Silicon Valley-elites voor gewone Amerikanen. Als je als sociaal mediabedrijf een bedreiging vormt voor de belangen van extreem linkse ‘big tech’-elites dan kunnen ze je website vernietigen als ze er zin in hebben. Parler heeft al een rechtszaak aangespannen waarbij Amazon wordt aangeklaagd voor het overtreden van de antitrustwet.

 4. Het eerste amendement van vrijheid van meningsuiting geldt niet voor sociale mediagiganten en daarom zijn ze zo machtig. Beeld je eens in dat je telefoonmaatschappij je gesprek zou afluisteren en je zou de mond snoeren omdat de inhoud hen niet bevalt. De censuur van Twitter en Facebook is niet anders. Dit zijn praktijken die precies uit het handboek van de Stasi komen. Uiteindelijk denk ik wel dat die censuur voordelig zal zijn voor ons omdat enkel extreem linkse figuren voorstander zijn van censuur. De man in de straat wil echt niet in een communistische dictatuur leven.

Comments are closed.