Gruwelijke details in rechtszaak van moord Brabantse jongen door Soedanese migrant

In het Brabantse Oss werd het vorige jaar de 18-jarige Rik van de Rakt door een Soedanese migrant om het leven gebracht. Negen maanden na zijn dood staat Abdallah A. eindelijk voor de rechter en deze week was de rechtszaak voor de rechtbank in Den Bosch. De details die in de rechtszaak naar voren komen zijn gruwelijk, evenals het gedrag van de dader die op geen enkel punt met het onderzoek blijkt mee te werken en al heeft aangegeven niet bij de uitspraak aanwezig te willen zijn. Deze wordt uitgesproken op 22 januari van dit jaar.  

De vraag waar het in de zaak om draait is hoe dit heeft kunnen gebeuren en dus of Abdallah A.  toerekeningsvatbaar is. Volgens de Officier van Justitie (OvJ) zou er sprake zijn van minimaal besef en daarmee opzet op de dood van Rik. De advocaat van de verdediging baseerde zijn verhaal op een conclusie van deskundigen over zijn klant, hij zou ziek zijn, en dus volledig ontoerekeningsvatbaar.   

Abdallah A. zou uit een regio komen die met regelmaat geteisterd wordt door moord en verkrachting en heeft dit alles ook zelf meegemaakt. Zijn advocaat schildert hem af als iemand die nachtmerries en angsten heeft en kampt met paranoïde wanen. De opzichtige moord, op camerabeelden te zien, van een man die achter een nietsvermoedende jongen aanrent en hem doodsteekt, wijst er echter op dat er wel degelijke sprake was “van enige coördinatie tussen lichaam en geest”, zo verkondigde de OvJ.

Met deze al ernstige feiten over de psychische gesteldheid van Abdallah A., lijkt nogmaals de vraag open te staan hoe dergelijke mensen op de Nederlandse samenleving kunnen worden losgelaten. De man liep bij Vluchtelingenwerk en werd daar intensief begeleid, was al meerdere malen met de politie in aanraking gekomen, maar kon toch gewoon een Brabantse jongen in het begin van zijn leven doodsteken.

One comment

  1. De medeplichtegen zijn duidelijk de linksmensen .zij hebben deze barbaar binnengehaald .voorzien van een huis .uitkering enz dus dat linkse uitschot dwz zijn linkse vrienden ook berechten en kaalplukken incl een forse scade vergoeding voor de fam .rip rick

Comments are closed.