Woensdag beklag voor gerechtshof Den Haag tegen Frans Timmermans

Journalist Arnold Karskens heeft met zijn Stichting Onderzoek Oorlogsmisdaden een procedure lopen tegen de vicevoorzitter van de Europese Commissie Frans Timmermans vanwege zijn rol in de massale verdrinkingen van gelukzoekers aan de Europese buitengrens. Het beklag wordt op woensdag 16 december behandeld door het gerechtshof in Den Haag en is het gevolg van een eerdere beslissing van de officier van justitie (OvJ) om dit Limburgs oud-Kamerlid niet te vervolgen voor schuld door nalatigheid met de dood tot gevolg. Karskens zet de procedure verder omdat hij vindt dat de samenleving moet kunnen zien dat bestuurders op het hoogste Europese niveau niet automatisch vrijuit gaan en ter verantwoording kunnen worden geroepen.

Om de OvJ in Nederland te dwingen tot strafvervolging is er de mogelijkheid om met behulp van artikel 12 van het Nederlandse Wetboek van Strafvordering dit alsnog te doen, uiteraard als het gerechtshof hierin meegaat. Daarnaast doet de stichting van Karskens onderzoek naar de rol van politici in dit drama evenals de twijfelachtige rol van de NGO’s en allerlei mensensmokkelaars.

Frans Timmermans was als vicevoorzitter van de Europese Commissie tussen november 2014 en oktober 2019, Europees hoogste verantwoordelijke voor de aanpak van de illegale mensenstroom tussen Libië en de Europese Unie, waarbij volgens meerdere bronnen zeker meer dan 15.000 mensen zijn verdronken of verdwenen. Karskens spreekt zelf van: “De grootste humanitaire ramp aan de grenzen van de Europese Unie sinds de burgeroorlog in voormalig Joegoslavië.” en vindt dat; “Boten met immigranten terugsturen redt talloze levens per jaar.”

Arnold Karskens in zijn eigen woorden over de beklagprocedure in de video hieronder. Houdt u van Frans Timmermans?

One comment

  1. Persoonlijk denk Ik niet dat Arnold ook maar enige kans maakt in deze zaak hoewel hij een overschot van gelijk heeft.
    Het probleem is namelijk dat geen enkele corrupte rechter hier zijn vingers aan wil branden.
    En Ik schrijf hier niet per ongeluk corrupte rechter want de overgrote meerderheid van de rechters is namelijk zo corrupt al de neten.

Comments are closed.