Nieuwe Amerikaanse legerbasis voor speciale eenheden in Riga

De Verenigde Staten van Amerika hebben hun militaire aanwezigheid op het Europese continent verder uitgebreid. Dat meldt de webstek troepenbewegingen op basis van Amerikaanse Defensiebronnen, in de Letse hoofdstad Riga is een nieuwe legerbasis specifiek voor de activiteiten van de Amerikaanse speciale eenheden geopend. Er is een financiering van 3,7 miljoen dollar mee gemoeid. Het is onderdeel van plannen van de Amerikanen om de druk op Rusland verder op te voeren, samen met haar vazalstaten op het Europese continent, vaak ook middels de inzet van de NAVO.

Het aantal militaire oefeningen en uitbreidingen van legerbasissen in de Baltische regio volgen elkaar dan ook in rap tempo op. Zo meldde ReactNieuws in mei 2020 over de NAVO-provocaties met maritieme middelen en gevechtsvliegtuigen aan de randen van de Russische grens. Dergelijke oefeningen betekenen dan ook dat er meer Amerikaans materieel en persoon geborgen moet worden, een ander project in Letland is een voorziening om meer materieel en personeel te ontvangen.

De basis omvat een onderhoudsplaats voor voertuigen, een munitiedepot en twee helikopterplatforms voor CV-22 tiltrotors van de in Engeland gestationeerde 352ste Special Operations Wing van de US Air Force.

4 comments

 1. Ik denk dat er ondertussen meer Amerikaanse soldaten in het buitenland gelegerd zijn dan in de VSA.

 2. Een reactie naast de kern van het artikel.
  Dit is blijkbaar een foto van al dan niet nieuw Amerikaans legerpersoneel in Riga.
  Ik stel vast dat op de foto minstens 50% Afro-Amerikanen te zien zijn.
  In de wetenschap dat het aantal Afro-Amerikanen in de de bevolking van de Verenigde Staten slechts 13% uitmaakt
  mogen zij,ook hier niet,klagen over hun vertegenwoordiging.
  Hieruit blijkt nogmaals dat heel die BLM-beweging een bende plunderaars,verkrachters,moordenaars is,die er enkel op uit is de boel te ontwrichten.
  Hoe dom kan je zijn om in die val te trappen?Zie in dit verband de “voetballers” over heel de wereld.
  Maar ja,die onderbetaalde sukkelaars mogen ook eens uiting geven aan hun frustratie nietwaar.

  1. Waaruit meent u te kunnen afleiden dat “dit” een foto is van legerpersoneel in Riga? Hij is dat niet!

   Met een foto kan je beter liegen dan met duizend woorden. Dezelfde foto kan je evengoed plaatsen bij, bijvoorbeeld, een artikel over een slotplechtigheid voor militairen die geslaagd zijn in de opleiding tot keuken- en poetshulp in kazernes.

   U hoeft allerminst lang te zoeken om foto’s te vinden van groepen Amerikaanse soldaten van wie er niet eens 5% zwart zijn. Welke conclusies zou u daaruit dan trekken?

   In 2018 was 61.3 percent van de inwoners in de Verenigde Staten blank, 13.3 percent zwart.

   In de actieve militaire dienst in 2018 waren 53,76% van de vrouwen, en 69,98% van de mannen blank; 29,22% van de vrouwen en 16,82% van de mannen zwart.

   In 2018 was het mediaan jaarlijks gezinsinkomen van zwarten ongeveer 53.105 US dollar; het mediaan jaarlijks gezinsinkomen van de hele Amerikaanse bevolking – dus zwarten inbegrepen! – 78.646 dollar. Ik kan me voorstellen dat voor de zwarte, minder hoog opgeleide bevolking een baan in het leger een grotere werk- en financiële zekerheid geeft.

   https://www.statista.com/statistics/214869/share-of-active-duty-enlisted-women-and-men-in-the-us-military/

   Ik zie niet in hoe een normaal ontwikkeld mens een logisch verband kan vinden tussen het aantal zwarten in het leger en de BLM -beweging. En het is compleet absurd te besluiten dat “daaruit nogmaals blijkt dat heel die BLM-beweging een bende plunderaars,verkrachters,moordenaars is, die er enkel op uit is de boel te ontwrichten”.
   Hoe dom moet je zijn om in zo’n val te trappen?

   1. Inderdaad hoe dom en ook blind moet je zijn om zelfs
    wat te zien is op foto’s te verdraaien en daar nog wat stomme linkse praat aan te koppelen.

Comments are closed.