VB-TV aan derde aflevering toe, De Ideale wereld doet mee

Een tijdje geleden meldden we dat het Vlaams Belang eindelijk begonnen is weerwerk te bieden aan de leugenpers door zélf TV-uitzendingen te maken vanop het nationale secretariaat in Brussel. Een initiatief dat dringend nodig was.

De eerste aflevering bevatte wat beginnersfoutjes, waarna de leugenpers het vuur opende, met geen slecht resultaat voor de kijkcijfers als gevolg: intussen 16000 maal bekeken op Youtube, 175000 keer via alle sociale media. De tweede aflevering brak voorlopig minder potten, maar dat de leugenpers het met argusogen volgt, bewijst wel het feit dat het doorgaans erg flauwe linkse programma ‘De Ideale Wereld’ van staatszender VRT er een parodie op maakte. Dat is altijd een goed teken! En toegegeven, er zitten wel een paar goeie grappen in: Chris Janssens in traditionele Oostenrijkse klederdracht of dino’s die achter Dries Van Langenhove doorwandelen, daar kunnen wij als rechtse rakkers echt wel eens hartelijk om lachen. We zitten nu alleen te wachten op gelijkaardige humor die wordt toegepast op andere politici: Meyrem Almaci of Sammy Mahdi die op een traditioneel Turks gewaad of een vliegend tapijt worden gemonteerd. We zullen nog even mogen wachten, zeker?

Het Vlaams Belang timmert intussen rustig verder aan de weg en bracht zopas een derde aflevering online. Die ziet er zo uit:

Het initiatief blijft goed, juist en noodzakelijk, maar stilaan wordt het misschien toch wel tijd om de lat een ietsje hoger te leggen. Waar blijft een aantrekkelijke intro, een aantrekkelijke tussenshot tussen de onderwerpen, een aantrekkelijk slotbeeld? Dat kan nu toch niet zo moeilijk zijn. Ook een paar beelden die een thema kort inleiden zouden de zaak heel wat interessanter kunnen maken.

Een ander probleem dat stilaan opduikt is de keuze van onderwerpen en gasten. De actualiteit is één zaak, datgene wat een partij belangrijk vindt een andere. Het kan geen kwaad dat een partij probeert ook zaken aan bod te laten komen die de actualiteit niet, of minder halen. Maar een TV-programma zou toch ook ergens bij de actualiteit moeten aansluiten, en moeten proberen ergens ‘nieuws’ te brengen. Met de onderwerpen en gasten in deze uitzending is dat toch iets minder het geval. Een evenwicht vinden tussen actueel nieuws en achtergrondgesprekken, zodat het geheel boeiend blijft én je iets nieuws te weten komt, dat wordt duidelijk dé uitdaging.