Jawel, het is bittere ernst. Jip en Janneke moeten uit de openbare bibliotheken want ze belichamen teveel het ‘man-vrouw’-beeld. En dat is niet meer van deze tijd! Aan het woord is Julie D’Hondt van de PvdA-fractie (de Nederlandse equivalent van de sp.a in Vlaanderen) in de Provinciale Staten van Utrecht, tijdens de ochtendvergadering van 18 november 2020, waar FvD een motie indiende om Zwarte Piet-boeken NIET te weren uit de openbare bibliotheken. Ach, veel woorden maken we hier niet aan vuil. We geven haar zelf het woord.

Lees hier meer over deze zaak.

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

22 reacties op “PvdA (nl) wil Jip en Janneke uit de bibliotheek: “te stereotiep man vrouw!””

 1. Waarschijnlijk bedoelt de beste vrouw dat als we zwarte pieten boeken weghalen uit de bieb, dat we dan net zo goed jip en janneke ook kunnen weghalen. Want met dit stigmatiserende boek worden ook mensen gekwetst. Namelijk de kinderen die niet in hokjes denken of in een hokje (willen) passen. Waarschijnlijk is haar boodschap dan ook, zwarte pieten boeken uit de bieb! Waar eindigt deze waanzin?!

 2. Kan ze niet gewoon wat nuttigs gaan doen inplaats van die onzin uit te kramen? Misschien Nijntje ook maar afschaffen?? Enz enz nogmaals er zijn genoeg nuttige dingen te doen dacht ik zo!!

  1. Ik dacht meer aan de Bijbel.
   Als er iets stereotiepmieppig is !

 3. Als Vlaming durf ik zeggen dat ze ook in Nederland hun cultuur aan het verloochenen zijn. En ook daar vinden “politiekers” de tijd om zich met zo een zaken bezig te houden. Zielige mensen

 4. Helemaal mee eens alle boeken op de brandstappel als ze rol bevestigend zijn en gebruikt wordt om de jeugd te vormen.
  Ik nomineer een ander boek die ook rol bevestigend is en stigmatiserend is voor minderheden zoals homoseksualiteit.
  Tevens wordt dit boek ook gebruikt om de jeugd te vormen op de basisschool. Dit boek past ook niet meer in de huidige samenleving.
  Ik nomineer de bijbel.

  Wanneer houden we eens op om ons druk te maken over dit soort kleine items misschien moeten we onze energie gebruiken onder dingen op te pakken dan onze pijlen te richten op de literatuur en het uitwissen van literatuur.

 5. Serieus ?
  Verhalen die gaan over avonturen van een jongen en een meisje notabene die op de basis school zitten ?
  Alle boeken zijn toch fictief ?
  Net zoals Sint , zwarte Piet , de kerstman met zijn elfen bla bla bla

 6. “Sommige literatuur moet geplaatst worden in de context van de tijd waarin het gemaakt is en dat is wel wat veel gevraagd voor kinderen op de basisschool”, zegt ze. Dus omdat zij dat aan haar kinderen niet kan uitleggen denkt ze dat dat voor iedereen geldt en dus maar: weg met Jip en Janneke? Dit is wel erg eigenlijk.

 7. Patrick van Bruchem

  Ik snap niet dat wij Nederlanders ons land en onze cultuur, met alles wat daarbij hoort , laten afpakken door dat stelletje linkse hypocriete landverraders. Wat doet zo’n trut in hemelsnaam in de politiek??? Ik dacht dat politici er zijn om het land te vertegenwoordigen, niet om het af te breken!!

  1. Is hier in belgie juist het zelfde

 8. Mevrouw is meer dan vrij dit beleid over haar kinderen uit te storten (veel succes kinders). Houd uw handen verder af van het leesaanbod van Nederland. Weren van ‘gevaarlijke’ lectuur kent een lange en valse traditie. De opvoedkundige functie vervalt wat mij betreft buiten de grenzen van haar familie.

  1. Ik weet nog meer ‘gevaarlijke ‘lektuur . En daardoor zijn al vele oorlogen begonnen.

 9. En Donald Duck loopt in zijn blote kont

 10. Drink je weer ?? Julie D’Hondt

 11. Hier bij ons pleitte Bruno De Lille van Groen ook al voor het censureren van Jommekesstrips wegens te seksistisch. We zitten midden in een coronacrisis en een nieuwe terreurgolf, en er komt waarschijnlijk een ongeziene economische crisis op ons af. Maar gelukkig hebben we linkse politici die met de échte problemen van de mensen bezig zijn. Ze zijn hun loon meer dan waard. Alle gekheid op een stokje, of het nu om Jip en Janneke, Jommeke, kerststalletjes, Zwarte Piet of carnaval gaat: alles wat tot onze blanke westerse cultuur behoort moet uitgewist worden. Dit stopt niet meer.

  1. Wedden om een fles wijn dat deze mensen niet werken en hier zijn om hun hand op te houden .Ze hebben niets anders te doen. speel ze maar de zwarte piet toe. ALS DAT BEGRIJPEN

 12. Kan op die basis de koran ook niet verboden worden? De rol van de vrouwen is niet echt inclusief.

  1. Vind ik ook Motorman, maar het paradoxale is dat ze dat nou weer niet willen of kunnen zien.

  2. Leven en laten leven. Moeten we nu ook de cowboy-indianen boeken (de indianen werden uitgeroeid) uit de bieb halen? Zielig!!

 13. je ziet zot zijn doet geen pijn, die debielen van de groene linker kant dus die achteraan de rij hebben gestaan bij het uitdelen van de hersenen hebben de overschot gekregen dus de kruimels, reden waarom er niets zinnigs uit komt. Gelukkig stotteren ze niet dat is nog hun geluk.

 14. Hoe onnozel kun je zijn ?

 15. Wablieft ????!!!!!!!!

  De politiek-correct ontaarde Censuur waanzin vindt blijkbaar zijn culminatiepunt in dergelijke feministische betweterij. Consequente weerstand tegenover dergelijke aberraties moet om onze Europese Beschaving te kunnen redden !

 16. hectorvo250gmailcom

  Kinderen de volwassenen van morgen? Hoe zou ‘morgen’ er kunnen uitzien als mannen en vrouwen niet meer mogen? Wie zal dan wie bevruchten om te verzekeren dat er nog een ‘morgen’ komt of zullen we onszelf maar meteen afschaffen om plaats te maken voor bemenste vliegende schotels van Mars en andere planeten?

Trending

%d bloggers liken dit: