Rotterdam: Leraar en schoolleiding vanwege spotprent bedreigd

Een leraar van een Rotterdamse school in het voortgezet onderwijs heeft ernstige bedreigingen ontvangen nadat beelden van de foto van een spotprent, die in het klaslokaal was ophangen, via de sociale media werden verspreid. Ook andere leraren en zelfs de schoolleiding zijn het doel van bedreigingen geworden. De politie heeft dit bevestigd en zegt alles ernstig te nemen. Het gaat om een spotprent over de aanslag op Charlie Hebdo die door de Nederlandse tekenaar Joep Bertrams is gemaakt.

Het doet direct denken aan wat twee weken terug geleden in Frankrijk is voorgevallen, met de moord op de Franse leraar Samuel Paty. Ook hier werden beelden van sportprenten over de profeet Mohammed overal via de sociale media gedeeld en moslims zweepten elkaar op om dit niet toe te staan en in actie te komen. Vervolgens werd Paty door een moslim op klaarlichte dag onthoofd en kon dit op veel steun van andere moslims rekenen.

De Rotterdamse school heeft aan de moord in Frankrijk ook aandacht geschonken, evenals de rest van het Nederlandse onderwijs. Op de school in kwestie sprak men over een plek waar in ‘vrijheid en veiligheid gewerkt moet kunnen worden’, maar is men nu wel hevig geschrokken van alle ophef. De eerste prioriteit ligt dan ook bij het zorgen dat iedereen veilig en in alle rust naar school kan geraken en les kan volgen.

6 comments

 1. Natuurlijk wordt er toegegeven aan de eisen van de islam, het Coudenhove-Kalergie plan is in uitvoering en heel Europa moet islamistisch en liefst met gemixed ras worden, zie de reclames. De aanslagen zijn ”collateral damage”, er sterven tenslotte jaarlijks meer mensen in het verkeer en er wordt elke 2 weken een aanslag verijdeld wat we niet mogen weten, totdat het demografisch niet meer omkeerbaar is en dat punt is bijna bereikt. 10% van de bevolking moslims en je ziet nu wat er gebeurd en dat percentage stijgt snel, dat betekend steeds meer bloed op de straat, want zij zijn in oorlog met ons totdat het hele land en met name de regering islamitisch is. Vervelend is dat het overgrote deel van de bevolking het niet door heeft, maar ja, dat is ook nu net de bedoeling. Het is diep triest om Europa zo achteruit te zien gaan.

  1. Het Coudenhove-Kalergiplan is weer eens boven water gekomen, iets dat het monster van Loch Ness vertikt. Tussen dat “Kalergi-plan” en het andere monster is er voor de rest geen essentieel verschil: ze bestaan geen van beiden, al ben ik daarvan minder absoluut zeker wat Loch Ness betreft.

   Richard von Coudenhove-Kalergi (16/11/1894 – 27/7/1972) heeft het “Coudenhove-Kalerigplan” nooit gekend. Het werd zowat 40 jaar na zijn dood verzonnen. Verzonnen!

   Zoals andere belachelijke complottheorieën werd het internationaal ruim verspreid door de vele tientallen sinistere, in leugens gespecialiseerde websites die minstens deze kenmerken gemeenschappelijk hebben: ze zijn anti-EU, anti VN, anti iedereen die niet blank is, openlijk anti-islam, iets minder openlijk antisemiet. Ze schrijven zeer geleerd over zaken waarvan ze weinig afweten, en ze publiceren nog dommere commentaren die ze daarop krijgen. Elke website papegaaide de essentie van het verzinsel van een andere website, en “verrijkte” het met een paar details, of met nog waanzinniger onnozelheden.

 2. De vredelievende islam toont zich weer van zijn beste kant, men oogst wat men zaait.
  De islam wil kost wat kost alles wat Westers is aanvallen, overheersen en hun sharia verheerlijken
  Het pamperen moet stoppen, terreur moet de kop ingedrukt worden of gaan we binnenkort weer bloempjes neerleggen, kumbajaliedjes zingen?
  Stop het racisme van de islam.

 3. De politici die beweren “wij laten ons niet verdelen”, bedoelen eigenlijk “we gaan rustig toegeven aan de eisen van de islam”.

  1. Die politici die zich niet laten verdelen, staan binnenkort wel klaar om zich te laten… vierendelen.

Comments are closed.