Nauwelijks enkele weken nadat een Vlaams kind door een bende allochtonen in Puurs zwaar mishandeld en vernederd werd, was het begin deze week alweer prijs in Kortrijk. Een 17-jarige Marokkaan, HB, sloeg en stampte op een Vlaamse tiener. De beelden gingen gans Vlaanderen rond. Facebook censureerde ze inmiddels, maar hier bij Reactnieuws zijn ze nog te bekijken:

Net als in Puurs komt er ook deze keer een snelle Vlaamse protestactie tegen dit allochtone geweld. Op sociale media circuleren al verschillende oproepen tot betogen op zondagavond 1 november om 19 uur op het Stationsplein in Kortrijk.

De oproepen komen vanuit verschillende hoeken. Wij spraken kort met één van de mensen die daarbij betrokken zijn, maar anoniem wil blijven.

REACT: Vanwaar deze oproep tot demonstreren?

X: ‘ Het aantal brutale gewelddaden op straat door allochtonen tegen Vlamingen blijft toenemen: de recente moord op een wandelende bejaarde door een asielzoeker, het aftuigen van een horeca-uitbater met een koevoet in Brugge, de tanden uitgeslagen bij een jongen in het stadspark van Sint-Niklaas, een jongen zwaar toegetakeld in Buggenhout, de aanval in Puurs… Gerecht en politie reageren niet, of heel laks. Dat willen wij veranderen door snel met een grote groep Vlamingen te demonstreren op de plek waar het gebeurt. Dat schudt gerecht en politie wakker. In Puurs is dat uitstekend gelukt.’

REACT: Is een betoging op straat dan de beste manier? In Puurs verliep het, op zijn zachtst gezegd, turbulent…

‘ Wij gaan op stap met een groep Vlamingen waaronder velen uit voetbalkringen, en iedereen uit zijn mening op zijn manier. Maar dat is nodig: allochtonen worden gezien als sterk, want ze zijn altijd met een groep, en Vlamingen worden gezien als zwak. En als we niet reageren op het aftuigen van een Vlaming van 15 voelt zo’n kind zich inderdaad verlaten en alleen. Maar dat willen wij veranderen: als binnen de week honderden Vlamingen op de plek zelf op straat komen, dan verandert dat het beeld op straat volledig. Dan krijgen de allochtonen de boodschap: poten af van onze mensen. Wij spreken de taal die zij begrijpen, die van de straat, die van het aantal, die van de clan. En dat is dringend nodig.’

REACT: Is er dan geen risico op geweld?

‘Wij zijn Vlaamse burgers die op de plek waar een Vlaming het slachtoffer is geworden van allochtoon geweld onze mening daartegen willen uiten. Dat is ons recht. Wij zijn daarbij vreedzaam maar weerbaar. Wij willen geen geweld, maar als allochtonen ons aanvallen, of zoals in Puurs proberen te vermoorden met een auto, dan wordt er gereageerd. Zelfverdediging is een recht.’

REACT: wat met corona?

‘ Wij vragen iedereen de maatregelen te volgen: afstand houden, mondmaskers dragen. In Puurs is dat uitstekend gelukt.’

REACT: vragen jullie toelating, en hoeveel volk verwachten jullie?

‘ Wij vragen geen toelating, elke burger mag vrij zijn mening op straat uiten als hij dat wil. Als die burgers dan samen toevallig een wandelingetje door de binnenstad willen maken, dan is dat maar zo. Inzake aantal: in Puurs waren we met 350, voor Kortrijk zien we wel. Zijn het er honderden, dan is dat prachtig en een grote steun voor zo’n kind dat van de trap gegooid wordt; zijn het er minder, het zij zo. Elke echte Vlaming zou er moeten zijn om onze kleuren te verdedigen tegen de allochtonen. Het is verdomme ons land.’

REACT: bedankt voor dit gesprek!

Eerste Vlaamse reactiebetoging tegen allochtoon geweld, Puurs

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

Eén reactie op “Allochtoon geweld Kortrijk: zondagavond demo”

  1. Goed zo Vlamingen!!! Stand up for your rights!!!!

Trending

%d bloggers liken dit: