Minister Dalle (wie?) valt plannen autokaravaan van Vlaams Belang aan op Twitter: “Geen vreedzaam protest!”

Het Vlaams Belang zal op 27 september met een gigantische autokaravaan naar Brussel rijden. Onder de noemer ‘ik rij mee’ wil de partij zo de federale regeringsvorming aanklagen omdat die geen Vlaamse meerderheid heeft. In een democratie heet zoiets een legitiem protest. Minister Dalle (wie?) is alvast misnoegd en stuurde een extreem-verzuurde tweet de wereld in.

De plannen voor een autokaravaan vallen nu al in slechte aarde bij de extremisten van de Wetstraat.

Zoals dat gaat de jongste dagen, weken en maanden, tonen de partijen die aan de regeringsvorming werken zich van hun meest extremistische kant. Zij zijn immers aan zet, dus de rest moet gewoonweg zwijgen. Letterlijk. Democratische grondrechten worden zelfs zonder schaamte opzij gezet door de liberalen en Christendemocraten en geweld wordt niet geschuwd.

Links-liberaal Bart Somers deed het via zijn interim-burgemeester, door een legitieme en vreedzame betoging tegen de regeringsvorming te verbieden. Mensen die op terras zaten, zelfs gewone Mechelaars die écht niets met de zaak te maken hadden, werden voor uren in een warme cel gestoken, kregen warm water en bevroren pistolets en sommigen kregen bovendien slaag van de politie omdat ze hun eigen bezittingen terugvroegen. 

Maar Bart Somers is niet de enige extremist. Zijn Brusselse collega Benjamin Dalle (nogmaals, wie?) reageerde op de meest extremistische wijze door vlakaf te stellen dat een autokaravaan geen vreedzaam protest zou zijn. In de wagen zitten lijkt ons anders vreedzamer dan winkelruiten inslaan, winkels plunderen en in brand steken en agenten aanvallen met stenen en flessen. Maar over dat laatste hoor je mijnheer Dalle niet, want de BLM-beweging, dat zijn toffe jongens en meisjes die voor hun rechten opkomen. Rechten die wij hen hebben ontnomen blijkbaar.

Wie kent deze man die met amper 2000 voorkeurstemmen niet eens verkozen geraakte, maar wél minister werd? Blijkbaar een extremist zoals Bart Somers aan zijn verzuurde tweets te zien.

Maar dus, Benjamin Dalle: wie is die man? Je kan hem ook niet kennen, want zijn eigen kiezers kennen hem niet eens. Met amper 2000 voorkeurstemmen geraakte hij zelfs niet verkozen in het Vlaams parlement. Maar de CD&V zou de tjevenpartij niet zijn, mochten ze Dalle niet kunnen troosten met het één of andere zitje, omdat hij lijsttrekker was in Brussel. Dus, hoppa, zonder daarvoor opgekomen te zijn geweest, laat staan verkozen te zijn voor de Vlaamse regering wordt, deze kerel alsnog… minister! Het hoeft ons niet te verbazen dat dit soort politici legitieme betogingen wil verbieden. Democratie staat bij deze extremisten immers niet in het woordenboek.

27 september aanstaande is het dus te doen in Brussel, wat de onverkozen minister ook mag beweren. We zijn benieuwd welke stappen die andere Vlaamse partij gaat ondernemen tegen de komst van deze federale regering zonder Vlaamse meerderheid.

Postscriptum: Dalle is tevens een eng, hypocriet mannetje. Over de zaak van de BV’rukkers liet hij immers optekenen dat het delen van die beelden uit een geheime chatgroep heel erg stout is en strafbaar bovendien. En gelijk heeft hij! Maar dat gaat dus evengoed op voor het delen van van alles en nog wat uit een even geheime chatgroep zoals pakweg die van Schild & Vrienden. Twee maten en twee gewichten, zo kennen we de extremisten wel!

One comment

Comments are closed.