Op het Griekse eiland Lesbos verblijven in het kampement Moria duizenden migranten, waarvan er dagelijks nog bijkomen. In het kamp zelf zat men lange tijd in isolatie vanwege COVID-19 maatregelen. Deze week werd er door personen onder hen het volledige kamp, bestaande uit tenten en houten gebouwen in de brand gestoken, zo meldde de vertegenwoordigers van de Griekse regering, maar blijkt ook uit beelden die op de sociale media te zien zijn.

Niettegenstaande dit opmerkelijke gegeven en dat de afgelopen dagen deze migranten massaal op de vuist gingen met de Griekse politie, waren er vanuit een aantal landen in Europa toch geluiden van medeleven te horen. Gedurende de week bracht dit de pro-migratie standaardcampagne opgang, waar een volledige andere voorstelling van zaken werd gegeven, als zou het hier enkel om families met kinderen in nood gaan. De achterliggende boodschap is bekend; zoveel mogelijk mensen hiernaartoe halen.

Dergelijke branden komen wel vaker voor en zijn vaak het gevolg van lange wachttijden of simpel de afwijzing om in de zone van de Europese Unie te geraken. In maart van dit jaar staken Turkse politieagenten een tentenkamp op de Grieks-Turkse grens in brand met als doel de Grieken te bewegen de migranten door te laten. Toen waren soortgelijke reacties als nu te horen en was er ook een luide roep om migranten massaal te laten overkomen.

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

5 reacties op “Migranten steken kamp Moria op Lesbos in brand”

  1. […] zijn druk in de weer erachter te komen hoe het nu mogelijk was dat een geheel kampement met huizen en tenten in de brand is gestoken en volledig onbruikbaar is gemaakt. Ook werd op hetzelfde moment het kantoor van de asieldienst […]

  2. Verwacht nog meer van dit. Dit is een efficiënte manier om opgenomen te worden door EU

  3. … en je hoort ze vijf of zes keer ‘Allahu Akbar’ roepen. Dat is dus weer duidelijk genoeg …

  4. Zwichten voor deze chantage is wel het allerlaatste wat dient te gebeuren. Wel is het zo dat de triage van echte en vermeende vluchtelingen sneller dient te gebeuren. Iedereen weet dat de overgrote meerderheid economische migranten zijn op weg naar de honingpotten van West-Europa. Een sneller terugkeerbeleid is noodzakelijk. Hier wordt er op alle mogelijke manieren tegengewerkt door, ironisch genoeg, door de overheden gefinancierde NGO’s die allerlei vertragingsmaneuvers, beroepsprocedures, enz. inroepen. Wat is een oplossing? Deze NGO’s droogleggen (bespaart bovendien een hoop belastinggeld), hen de toegang verbieden en de terugkeer snel en efficiënt toepassen zodat de procedures voor de echte vluchtelingen veel sneller kan geschieden.

  5. Ze terug op een boor zetten en terug zenden !!! Want ze zullen blijven komen : Landen van beloften !!! Terwijl ze ginder Broodnodig zijn voor wederopbouw …

Trending

%d bloggers liken dit: