Branden in migrantenkampen bij Turks-Griekse grens

Er zijn meerdere branden uitgebroken in de migrantenkampen op Turks grondgebied nabij de Griekse grens. Volgens diverse bronnen uit beide landen zou de Turkse regering van de migranten af willen en om die reden heeft de politie hun tenten in de brand gestoken. President Recep Erdoğan van Turkije heeft geprobeerd om massaal immigranten naar Europa te drijven, maar de Griekse regering was er snel bij om deze invasie tegen te gaan en de grens in de regio Evros met haar leger hermetisch af te sluiten.

Het lijkt erop dat de Turken de migranten weg willen hebben, er wordt door migranten melding gemaakt dat ze worden verzocht hun spullen te pakken. Er waren de afgelopen weken berichten over mogelijk ontruimingen, maar pas gisteren werd er concreet actie ondernomen. Op het moment verkeren er nog duizenden migranten aan de Griekse grens en het is onduidelijk waar ze nu naar toe zullen gaan. Veel onder hen trachten al weken de Europese Unie in te geraken en zullen niet zomaar terugkeren.

De Grieken hadden de afgelopen weken regelmatig met aanvallen van migranten te maken die met geweld probeerden de grenshekken te doorbreken of over te klimmen. Ze ontvingen hierbij steun van de Turkse politie, die onder andere traangas over de hekken schoten. Daarnaast werden door de migranten hekken omvergetrokken en militairen met stenen bekogeld.

2 comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.