Zondag verboden betoging in Mechelen, 12 uur station

Nadat allochtonen voor rellen zorgden aan de kust, en er opnieuw een linkse regering zonder Vlaamse meerderheid in de steigers staat, groeit de wil van rechts Vlaanderen om op straat te komen en in het verzet te gaan. Op de sociale media circuleren her en der aankondigingen van betogingen en acties.  Vaak is verwarring troef over organisatoren, ordewoorden en doel, maar één ding is zeker:  leugenpers en regime worden erg zenuwachtig van al die vrij spontane initiatieven van rechtse en Vlaamse vrije burgers.

In Oostende besliste mini-dictator Bart Tommelein eerder dat de vrije meningsuiting niet bestaat, en probeerde hij een ‘Mars tegen straffeloosheid’ te verbieden.  Hij ging af als een gieter: minstens 500 Vlamingen hielden een knappe optocht over de zeedijk, om duidelijk te maken dat dit ons land is.  De toffe slogan ‘eigen volk eerst’ weerklonk luid.  De leugenpers krijste van verontwaardiging, en het gerecht maakte zich nog eens onsterfelijk belachelijk door te verklaren dat ze ‘een onderzoek start naar wie wat geroepen heeft’.  Bij 500 mannen met een mondmasker op zal dat weer een groot succes worden.

En nu is het de burgemeester van Mechelen, een zekere Vandersmissen, die zich eens belachelijk wil maken door te proberen een aangekondigde demonstratie voor zondag, 12 uur station, te verbieden.  Zijn reden om de grondwettelijk gewaarborgde vrijheid van meningsuiting af te schaffen?  De deelnemers zouden opnieuw ‘stoute’ slogans durven roepen.  En de commerce van de lokale neringdoeners ‘zou kunnen’ geschaad worden.  Wat een kwast: alsof een burgemeester zomaar het recht zou hebben de vrije meningsuiting van vrije Vlamingen af te schaffen, louter omdat die mening hem niet bevalt.

Hij hing er meteen een ‘samenscholingsverbod’ aan vast: niet meer dan 5 man mag bij elkaar op straat staan.  ‘Mooi’, aldus één van de initiatiefnemers op Facebook, ‘dan houden we in de optocht nog wat meer afstand van elkaar en wordt die nog langer.’

Zeker na dat ondemocratische verbod zal er zondag wel wat mooi volk naar Mechelen afzakken. Het Vlaams Belang organiseert niet, maar lokaal kopman Frank Creyelman is duidelijk:  ‘ Het Vlaams Belang heeft met de organisatie als dusdanig niets te maken maar juicht alle vreedzame initiatieven toe die de bevolking bewust maken van de antidemocratische en anti-Vlaamse coalitie die op til staat. 

Deze demonstratie werd evenwel door de burgemeester verboden omdat er rellen ‘zouden kunnen’ zijn en omdat er zoals in Oostende racistische leuzen ‘zouden kunnen’ geroepen worden.   In Mechelen mocht in volle corona een deel van de moslimgemeenschap zijn klaagzang op de Grote Markt verspreiden in het bijzijn van dezelfde burgemeester die nu deze manifestatie verbiedt.  In Wit-Rusland is ene Alexander Loekasjenko aan de macht. In Mechelen Alexander Vandersmissen. Zijn wij dan Wit-Rusland geworden? 

Het Vlaams Belang beseft dat ondanks het verbod vele manifestanten naar Mechelen zullen afzakken. Daarom deze raad: laat u niet verleiden tot opstootjes en rellen. Volg de richtlijnen die door de ordediensten zijn uitgevaardigd. Geef hen niet de kans om u op te pakken en u een boete te geven. De ordediensten zijn de vijand niet. De politieke elite is dat wel.’

Vlaams Belang-kopman in Mechelen Frank Creyelman

Voor de minder ervaren betogers onder ons, wat tips voor een verboden betoging:

 1.  Kleed u burgerlijk, onopvallend, ga vooraf op in het straatbeeld.  De politie mag u niet op eerste zicht vooraf kunnen herkennen als betoger.  Het meenemen van uw partner is zeer efficiënt.  Kleine groepjes van 2 zijn beter dan groepen van 5.
 2. Kom met de trein als het echt niet anders kan, maar ander vervoer is beter, en voor de politie moeilijker te controleren.
 3. Ga niet al een half uur van tevoren aan het station staan, maar wandel als toerist in de straatjes errond, bezoek winkels, bekijk etalages.  Pas om stipt 12 uur verzamelt u aan het station.
 4. Als de politie u vraagt wat u komt doen, bent u toerist die de mooie stad Mechelen komt bezoeken.
 5. Draag niets op u dat u verraadt als betoger: geen zelfklevers, plakkaten, vlaggen,…
 6. Draag zo weinig mogelijk informatie op u: uw identiteitskaart en wat geld volstaat.  De politie mag bij arrestatie eventueel uw hele GSM uitlezen: laat hem dus thuis, of neem een vrijwel leeg oud exemplaar mee.
 7.  Probeer om stipt 12 uur met de groep meteen in beweging te komen.  Een bewegende stoet is voor politie véél moeilijker te stoppen dan een stilstaande groep.
 8. ‘Eigen volk eerst’ is een prima slogan.
 9. Als u wordt gearresteerd door de politie is dat een ‘administratieve’ aanhouding die geen gevolgen heeft, zolang u geen verzet pleegt. Duwen of slaan naar de politie is verzet.  Op de grond gaan zitten, de armen inhaken met andere mensen, slogans roepen, een liedje zingen en weigeren zelf in een combi te stappen is geen verzet.  Men zal dan 4 man nodig hebben om u af te voeren.  Dat duurt bij veel volk héél lang.
 10. U kan enkel een GAS-boete krijgen als u zelf bekent dat u aan het betogen was: Steeds ontkennen dus.  U was als toerist in Mechelen en wandelde gewoon wat rond.
 11. GAS-boetes mogen niet misbruikt worden om vrije meningsuiting te bestraffen.  Een eventuele boete steeds hogerop aanvechten dus.
 12. We zijn in coronatijden, dus mondmasker op en afstand houden.  Bij verhoor door politie sterk benadrukken dat u al die richtlijnen gerespecteerd hebt.

Tot zondag, Mechelen, 12 uur station!

Betogen in Mechelen is trouwens méér dan terecht, omdat de stad door de VLD en Bart Somers volledig verraden en ontvolkt is.

 

4 comments

 1. Zou allochtonofiel Meccalen dan toch inmiddels een enclave van Belarus in Belzjikistan geworden zijn ? Het heeft er alle schijn van tot een PoCo-Politiestaat ontaard te zijn !

 2. Niemand kan ons verbieden te komen “wandelen” met mensen uit onze bubbel in onze hoedanigheid van “toerist”, in het tot allochtonofiel Meccalen-aan-de-Dijle gedegenereerde gewezen Mechelen, metropool der Oikofobie.

Comments are closed.