‘Bol.com? Massaal bestellen… en terugsturen!’

Zoals we eerder meldden heeft de Nederlandse online winkel Bol.com besloten een linkse haatcampagne op te starten tegen één van onze mooiste kinderfeesten, dat van Sinterklaas en Zwarte Piet.  De winkel stuurde een bericht om zijn leveranciers te bedreigen: als die nog producten aanbieden met daarop Zwarte Piet, dan zullen ze van het verkoopplatform uitgesloten worden.

Bol.com werd daarop bestookt met boze reacties.  Massa’s mensen kondigen aan hun account bij bol.com te beëindigen en er geen aankopen meer te doen.  Wij lazen intussen diverse reacties van mensen die zeggen: dat kost hen enkele duizenden euro’s per jaar.  In diverse Facebookgroepen ten gunste van Zwarte Piet circuleren intussen oproepen om de boycotactie verder op te drijven.  Deze interessante reactie van een activist willen we jullie niet onthouden:

Ik steun helemaal de oproepen tot actie tegen Bol.com, maar ik denk dat veel mensen de zwakke punten van online winkels als Bol.com onvoldoende zien.  Bol.com trekt veel aandacht, maar is momenteel nog steeds amper winstgevend, omdat mensen nog steeds gratis binnen 30 dagen wat ze aankopen ook mogen terugsturen.  De transport- en verzendkosten zijn voor een bedrijf als Bol.com een enorme kost.  Je kan ze dus veel harder treffen door systematisch elke week dingen te bestellen, en dan weer terug te sturen.  Dat kost hen zuiver geld.  Als een paar duizend mensen dat volhouden tot december gaat Bol.com op de knietjes.  Opgelet, altijd goed kijken: het gratis terugsturen geldt niet voor alle producten.  Kopen maar… en terugsturen!  Perfect legaal en zéér doeltreffend als je ‘t mij vraagt!’

 

2 comments

  1. Vergeet ook niet dat AH Delhaize het moederbedrijf van Bol.com is. Dus ook niet meer winkelen bij Delhaize en Albert Heijn. Er zijn genoeg alternatieven. Bedrijven die dergelijke kwetsende haatcampagnes starten best helemaal links laten liggen.

    1. Lidl is alvast geen alternatief, die vonden het nodig op hun foto’s de kruisbeelden van kerken wegtecensureren.

Comments are closed.