Boycot Bol.com, de winkel van Zwarte Piethaters

Na de censuurgolf op Facebook, uitgelokt door een stel multinationals zoals Coca-Cola en Unilever via een Soros-haatclub, heeft nu ook de online winkelketen Bol.com besloten om een volledige haatcensuur uit te voeren tegen alle producten met daarop een afbeelding van kindervriend Zwarte Piet.  Op 28 juli kregen alle producenten van Bol.com een haatbericht van de keten, met daarin de melding dat alle producten met afbeeldingen van de sympathieke kindervriend Zwarte Piet moeten verwijderd worden.  Verkopers hebben geen keuze: wie zich niet aan de haatrichtlijn van Bol.com-houdt, wordt uitgesloten van verkoop op het platform.

Vrienden van Zwarte Piet laten nu aan bol.com weten dat ze hier niet mee gediend zijn.  Bol.com antwoordt daarop met deze haatdragende anti-blanke onzin:

‘Bol.com is de winkel van ons allemaal. Dat betekent dat iedereen bij ons terecht moet kunnen en dat je je tegelijkertijd ook welkom bij ons voelt. Je welkom voelen gaat niet samen met assortiment dat aanzet tot discriminatie/haat en daardoor als kwetsend wordt ervaren. Dit assortiment weren we dan ook van ons platform. Om goed te kunnen beoordelen wat wordt ervaren als controversieel, discriminerend/kwetsend luisteren we dagelijks naar de feedback van onze klanten en partners en gaan we in gesprek met overheden en externe experts. Vanuit de feedback/inzichten die we recent hebben gekregen, hebben wij geconcludeerd dat ‘Zwarte Piet’ als kwetsend kan worden ervaren. Al jaren leggen wij de nadruk op Sinterklaas en cadeautjes in onze communicatie-uitingen, daarin ‘Piet’ speelt dus al geen rol meer. Vorig jaar namen we het besluit om productafbeeldingen te weren waarop volledig donker geschminkte mensen te zien zijn, met name voorkomend bij het assortiment verkleedkleding en dus ook in het geval van ‘Zwarte Piet’. Dit jaar gaan we nog een stap verder in ons beleid. We hebben besloten de volgende termen aan te passen in alle titels, productomschrijvingen en productkenmerken op ons platform: – ‘Zwarte Piet’ wordt aangepast naar ‘Piet’ – ‘Huidskleur’ wordt aangepast naar ‘beige’ of een andere passende kleur, wanneer wordt gerefereerd naar een blanke huidskleur. Ook het assortiment zelf dient niet als discriminerend en daarmee als kwetsend ervaren te worden. Daarom zullen we assortiment van/met ‘Zwarte Piet’ vanaf nu weren van het platform. Denk hierbij aan artikelen met afbeeldingen van Zwarte Piet als stereotyperend karikatuur (aanvullend op de beelden van mensen die volledig donker zijn geschminkt, die reeds worden geweerd). Dit geldt ook voor titels, covers en kaften in de categorie boeken, films en muziek. :)’

Wel, door Zwarte Piet weg te censureren voelen WIJ ons niet meer welkom bij bol.com.  De conclusie voor liefhebbers van onze tradities en cultuur is dan ook: boycot bol.com.  Geen euro meer voor deze haatdragende winkelketen!

Overigens is de bekommernis van bol.com voor het feit dat mensen zich ‘gekwetst’ kunnen voelen nogal selectief: op het platform worden zonder probleem vlaggen en T-shirts verkocht van de marxistische racistische beweging BLM, die blanke mensen doodschiet, in elkaar schopt en standbeelden vernielt enkel omdat ze blanke mensen voorstellen…  Het heeft dus niet te maken met ‘gevoeligheid’, en alles met links activisme van bol.com.  Boycotten die handel!

 

21 comments

 1. En wat hebben de Vlamingen met de smeerlapperij van het koningshuis, de belze adel en Waalse industrie te maken.
  Wij steunen al jaren minderheden over de ganse wereld, ook, ja ook de groene mensen uit !

 2. Ik en mijn man kopen niet meer bij bol.com. Heb mijn account verwijderd. Rot op linkse poethaaters! Weg met bol.com

 3. Boycot bol.com. De haatcensuur stopt niet met zwarte piet.
  Zolang de cultuurmarxisten niet gestopt worden zullen ze niet alleen onze kinderfeestjes verbrodden, ze zullen ook onze kerstartikelen uit de handel willen, enz. Er zal namelijk altijd wel een groepje zich gekwetst voelen. Waar het links echt om gaat is de vernietiging van onze blanke maatschappij en cultuur.
  Rot op bol.com!

 4. Wat een heerlijke website is dit… Stoer om een blog te schrijven om bol.com te boycotten, en wat bereik je ermee?

  Niks. 😂😂😂

  Jij denkt dat je 11 miljoen bol klanten gaat overtuigen met je blog?

  Ik ga stuk! 🤣🤣🤣

  1. Ga je stuk? Kijk dan eens of je nog recht op garantie hebt. In dat geval kan U zichzelf terug opsturen naar Bol.com en kan U daar wat van Uw kloten lopen maken.

   Noot: ik begin sterk te geloven dat men deze webstek (en nog een pak andere alternatieve media) van staatswege (of zelfs de nog hogere echelons) bestookt, met mensen die de ganse dag niets anders doen dan inhoudsloze commentaar leveren op artikels zoals dit, en op elke “dislike”-knop klikken die ze kunnen. Alles om het “fake news” tegen te gaan, nietwaar?

   Zeer doorzichtig. Gelukkig zijn de meeste mensen die deze webstek frequenteren, slimmer dan dat. Ons heb je niet bij onze “incivieke” pietjes. Geef mij maar écht nieuws, in plaats van de voorgekauwde pulp van de MSM!

   1. War gaat er nu volgen, kerstboom weg, paasklokken weg ……een bende verzuurde mensen die zwarte piet weg willen, bende zieligaards. Boycot bol.com.

  2. Wat gebeurt er nu met die corona alles valt weg in t voordeel van die smeerlappen geen speelgoed geen kerst geen zondagse kerken geen piet geen uitgaans leven meer enz en plezier dat die strondzakken hebben met de steun van onze godverdomse niet verkozen regering

 5. Jullie zijn allemaal de achterlijkste volwassenen die er bestaan. Jullie kinderen moeten zich schamen voor jullie. Go Bol.com!
  Vieze racisten.

  1. Laat je opnemen in de psychiatrie als volgens jou zwarte piet racistisch is. Je bent nog zuurder dan zwavelzuur. Wat moet er nog allemaal,afgeschaft worden? Kerst, Pasen, ook? Het gaat hier over een kinderfeest dat reeds jaren traditie is. Laat ons de Suikerfeesten en offerfeesten met onverdoofd slachten afschaffen🤔😄 stop met uw domme praat kom uit uwe stolp en kijk wat er leeft onder de mensen.

  2. Mijn kinderen denken zoals ik en kopen niets meer via bol. Toch een paar 1000 € per jaar.

   1. Mijn account bij bol.com werd definitief afgesloten, dag zwarte piet, dag bol.com, een schande om een traditie de rug toe te keren.

 6. Maak van zwarte piet witte piet. Dat stoort niemand behalve de zwarte piet die zich zou storen aan de gedachte dat witte piet als supérieur zou kunnen worden bestempeld. Onze tradities worden verkracht. Mijn kinderen voelen zich triest .Vanaf nu bol.com vervangen door Amazone…

 7. Een artikeltje om in december vlak voor de feestmaanden nog eens te herpubliceren ter herinnering.

 8. Weg met bol.com, simpel toch👍. Weg zwarte piet, weg bol.com . Van onze tradities blijven ze af.

Comments are closed.