Nederlandse minister Blok wenst dat Amerikaanse soldaten in Europa blijven

Een afwijzende reactie vanuit de Nederlandse regering viel gisteren te horen, op de stap van de Amerikaanse president Donald Trump om het aantal Amerikaanse militairen op Duitse bodem terug te schalen van 35.000 man naar 25.000. De Atlantische pers trachtte er bij de Nederlandse politici met gerichte vragen op aan te sturen dat dit een enorm vergissing is. Minister Stef Blok van Buitenlandse Zaken liet direct weten hoe belangrijk volgens hem het ‘bondgenootschap’ van de NAVO is en de aanwezigheid van de Amerikaanse militairen daarnaast zeer nodig.

Volgens Blok is de aanwezigheid van Amerikaanse troepen zelfs cruciaal voor de veiligheid van Europa. Hij wil in gesprek gaan met andere landen om te bepleiten dat de aanwezigheid van hen in Europa op niveau blijft. Dit kan betekenen dat mochten er uit Duitsland uiteindelijk zo’n 10.000 Amerikanen vertrekken, deze wellicht elders op Europese bodem worden gestationeerd.

One comment

  1. Trump heeft weer groot gelijk. Nederland geeft liever geld uit aan de asielparasieten en de islam. Hopelijk komen nu gauw de Russen. Ik ga alvast de taal leren.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.