Een afwijzende reactie vanuit de Nederlandse regering viel gisteren te horen, op de stap van de Amerikaanse president Donald Trump om het aantal Amerikaanse militairen op Duitse bodem terug te schalen van 35.000 man naar 25.000. De Atlantische pers trachtte er bij de Nederlandse politici met gerichte vragen op aan te sturen dat dit een enorm vergissing is. Minister Stef Blok van Buitenlandse Zaken liet direct weten hoe belangrijk volgens hem het ‘bondgenootschap’ van de NAVO is en de aanwezigheid van de Amerikaanse militairen daarnaast zeer nodig.

Volgens Blok is de aanwezigheid van Amerikaanse troepen zelfs cruciaal voor de veiligheid van Europa. Hij wil in gesprek gaan met andere landen om te bepleiten dat de aanwezigheid van hen in Europa op niveau blijft. Dit kan betekenen dat mochten er uit Duitsland uiteindelijk zo’n 10.000 Amerikanen vertrekken, deze wellicht elders op Europese bodem worden gestationeerd.

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

Eén reactie op “Nederlandse minister Blok wenst dat Amerikaanse soldaten in Europa blijven”

  1. Trump heeft weer groot gelijk. Nederland geeft liever geld uit aan de asielparasieten en de islam. Hopelijk komen nu gauw de Russen. Ik ga alvast de taal leren.

Trending

%d bloggers liken dit: