De Amerikaanse president Donald Trump heeft maandag aan het publiek wereldkundig gemaakt dat hij het aantal Amerikaanse militairen op Duitse bodem wil terugschalen van 35.000 man naar 25.000. De reden die Trump hiervoor geeft is dat Duitsland niet de 2 procent norm nakomt, dat wil zeggen dat men 2 procent van het bruto nationaal product aan defensie uitgeeft, die men alle NAVO-landen oplegt. De beslissing haalt de woede op de hals van zowel Atlantici in Amerika als in Duitsland, die hierin een verzwakking van het NAVO-bondgenootschap zien.

Over de keuze voor deze stap wijst Trump direct op ‘achterstallige’ betalingen vanwege NAVO-verband. In de woorden van de Amerikaanse president; “Ze zijn de NAVO miljarden verschuldigd en ze weten het.” “Waarom zouden wij moeten doen, wat we nu doen, wanneer zij niet betalen?” Vanuit beide partijen in de V.S.A. krijgt de president Trump tegenwerking en de vraag is dan ook of het hem lukt dit daadwerkelijk in gang te zetten.

De Duitse minister van defensie Annegret Kramp-Karrenbauer reageerde kritisch op de voornemens vanuit de V.S.A. Volgens de Duitse minister is de stationering van voldoende Amerikaanse troepen in Duitsland belangrijk; “Deze soldaten zijn in Duitsland en Europa een zekerheidsgarantie voor iedereen in de NAVO, voor het gezamenlijk bondgenootschap.” Eenzelfde geluid was te horen bij veel politici in het land.

Kenners van NAVO laten echter hele andere geluiden horen. Zo liet politicoloog Alfred Vierling in een gesprek met ReactNieuws weten dat: “De NAVO is opgericht om een Duits revanchisme te voorkomen. West-Europa werd aan de Verenigde Staten militair, financieel en cultureel geïnfeodeerd….” Voor veel mensen zal de huidige aanwezigheid van maar liefst 35.000 Amerikaanse soldaten in Duitsland een verassing zijn, die – in wisselende aantallen – na 1945 nooit uit het land zijn vertrokken.

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

3 reacties op “Trump wil deel Amerikaans leger uit Duitsland halen, ontvangt tegenwerking uit Amerika én Duitsland”

  1. […] Berlijn werd het besluit van de Amerikaanse regering om het aantal gestationeerde militairen te verminderen met spijt en verbijstering waargenomen. Afzonderlijke kritiek van Duitse politici en experts kreeg […]

  2. […] afwijzende reactie vanuit de Nederlandse regering viel gisteren te horen, op de stap van de Amerikaanse president Donald Trump om het aantal Amerikaanse militairen op Duitse bodem terug te schalen van 35.000 man […]

  3. Verrassing.

Trending

%d bloggers liken dit: