Pro-familiebeleid Hongaarse regering werpt vruchten af

De Hongaarse regering onder leiding van Viktor Orbán steunt sinds 2010, toen de Fidesz-partij een twee derde meerderheid in het parlement behaalde, families met kinderen om hun doelen in het leven te behalen. Het signaal vanuit de beleidsmakers is een land te vormen waarin de familie de hoeksteen van de samenleving is. De resultaten zijn er dan ook naar, zo verdubbelde het aantal huwelijken in vergelijking met het vorige jaar en daarnaast waren er 9,4 procent meer geboortes. Het land krijgt veel kritiek vanuit de Europese Unie en enkele van haar landen, omdat het met dit gezinsbeleid een alternatief biedt op het massaal binnenhalen van migranten.

Viktor Orbán heeft meerder malen aangegeven dat kinderen voor Hongarije de toekomst zijn en graag ziet dat er zoveel mogelijk worden geboren. Een politieke keuze in het economisch beleid van het land werd gevonden om het belastingsysteem aan te passen, zodat het ook betaalbaar is voor families om kinderen te kunnen opvoeden. Met subsidies en ander voordelen heeft men het voor gezinnen makkelijker gemaakt.

Er wordt in alle openheid gesproken over het aanpakken van de demografische problematiek in het land, dat al vanaf 1982 consequent van doen heeft met het inkrimpen van de bevolking. Vanaf het moment dat de Fidesz-regering de touwtjes in handen kreeg is er concreet werk van gemaakt om deze negatieve trend om te buigen. Toch waarschuwt de Hongaarse regering dat er meer werk en beleid in de toekomst nodig is.

4 comments

 1. De geringe nataliteit bij mensen van Europese Origine, stamboek-Europeanen in ONS Fort Europa is wel degelijk “eigen autochtone schuld, dikken bult”

 2. Dit is een regelrechte ramp voor Guy Verhofstadt. Meer traditionele blanke families, daar heeft hij een afkeer aan.

 3. Staatsburger van de Tricolore Farce, tevens Staatskundige fictie Belzjikistan schreef:

  Orban is geniaal, de Viségrad landen verkiezen begrijpelijkerwijze een verlichte, competente “Sterke Man” boven een tot Lobbycratie gedegenereerde tricolorie Lobbycratie waaronder wij gebukt gaan.

 4. Oh, maar er zijn nog meer machtige mannen die menen dat vrouwen zich in het baren niet te veel moeten matigen.

  Ook Erdogan heeft de vrouwen in zijn land er toe aangezet minstens drie kinderen te hebben, want, zei hij, “Sterke gezinnen leiden tot sterke naties”.

  https://www.standaard.be/cnt/dmf20160605_02324365

  Als derde groot staatsman wil ook Putin dat de vrouwen meer kinderen krijgen. “President Vladimir Putin has announced a series of plans to increase the number of children being born in Russia”

  https://www.bbc.com/news/world-europe-51120165

  Ere wie ere toekomt: het is passend en correct in dat illustere gezelschap ook Salvini van de anti-migranten – , en anti-EU Liga te vermelden. “The League (…), which was in government until August last year, has instead focused on the need for Italian mothers to have more children.”

  https://www.ft.com/content/a9d1fe0c-2306-11ea-92da-f0c92e957a96

Comments are closed.