Asielzoeker verdachte moord op Brabantse carnavalsartiest

Een bekende carnavalsartiest, de 56-jarige Frank Schrijen uit Boxmeer, werd 1 maart dood gevonden in zijn woning in Boxmeer waar hij met extreem geweld van het leven was beroofd. Hij was een gevierd artiest en veel uitgenodigd met name gedurende de carnavalsperiode. Met enige zekerheid zit nu de verdachte vast voor zijn moord, het gaat om een 26-jarige mannelijke asielzoeker afkomstig uit Trinidad en Tobago. De vermoedelijke dader staat ingeschreven in het asielzoekerscentrum in het dorp Echt.

De achtergrond van de dader kwam naar voren uit onderzoek van de Limburger en de Gelderlander. Die wisten tevens te melden dat Schrijen erom bekend stond om zijn losse homofiele contacten en met regelmaat mannen thuis uitnodigde en hieronder ook asielzoekers. De mogelijk dader, de man van 26, blijft volgens de politie nog zeker twee weken langer vastzitten.