Cultuur onder Vuur doet aangifte tegen onderzoekers minister Ollongren

De conservatieve organisatie Cultuur onder Vuur (CoV) heeft aangifte gedaan tegen de onderzoekers van de omstreden rapport Politiek en Sociale Media Manipulatie uit oktober 2019. Hierin werd o.a. ReactNieuws als zeer partijdig neergezet. De studie werd opgedragen en betaald door het Ministerie van Binnenlandse Zaken onder leiding van de toenmalige minister Kajsa Ollongren. Campagneleider Hugo Bos van CoV heeft een advocaat in de arm genomen tegen wat hij noemt ‘het leugenachtige fakenewsrapport dat door een D’66-minister is besteld’.

Aanleiding voor de aangifte van CoV is dat men zelf ook in het rapport als zeer partijdig werd omschreven. Het artikel dat de onderzoekers van Ollongren in het rapport opnamen gaat over de bekende anti-Zwarte Pietactivist Jerry Afriyie, dat men als nepnieuws duidt. In het bewuste artikel wordt uit de doeken gedaan dat hij plagiaat pleegde bij het samenstellen van een lespakket over Zwarte Piet en voorzien van nodige bronnen om dit te verduidelijken.

CoV voelt zich onrecht aangedaan en neemt juridische stappen tegen de onderzoekers van dit rapport;

Cultuur onder Vuur wil de onderzoekers hier niet mee laten wegkomen. Hun rapport is lasterlijk en misleidend. Het beschadigt de goede naam van Cultuur onder Vuur. Daarom is een advocaat in de arm genomen om aangifte te doen tegen de onderzoekers in kwestie: prof. Richard Rogers, Sabine Niederer, Maarten Groen, Sal Hagen en Emilija Jokubauskaite. We mogen daarbij echter niet over het hoofd zien dat minister Ollongren van D66 hun rapport echter besteld en uit belastinggeld betaald. Het zou dus goed zijn als ook de Tweede Kamer de minister hierover ter verantwoording roept.

One comment

Comments are closed.