De Minister-president van Thüringen, Thomas Kemmerich, treedt onder grote druk af

De nieuw verkozen Minister-president van Thüringen, Thomas Kemmerich is na een dag al afgetreden. Hij stond onder grote druk omdat hij werd verkozen met steun van de partij Alternative für Deutschland (AFD) die door het Duitse partijkartel bewust wordt gemeden. Er kwam kritiek op de uitverkiezing, zelfs van Guy Verhofstadt, de extremistische liberaal uit het Europees Parlement, die zich in negatieve termen uitliet over deze verkiezing. De partij van Kemmerich, de Freie Demokratische Partei (FDP), zal nu aansturen op nieuwe verkiezingen voor de deelstaat.

Hoewel er procedureel of op enigerlei andere wijze niets is fout gelopen, werd de druk voor de FDP in Thüringen duidelijk te groot. Ook de eigen fractie van de partij in de Bondsdag, het Duitse nationale parlement, liet in eerst instantie nog weten dat dit een aangelegenheid van de fractie van de deelstaat was, maar draaide rap om en sprak een halve dag later van ‘de fout van de ondersteuning door de AFD’. Om daarna te wensen dat het Thüringer parlement ontbonden wordt en de weg vrijkomt voor nieuwe verkiezingen.

Een opvallende rol was er weggelegd voor de Duitse bondskanselier Angela Merkel (CDU), ze had al direct na de verkiezingen van Kemmerich zijn terugtreden verzocht. In autoritaire taal sprak Merkel van een ‘onvergeeflijke’ keuze en moest ‘ook het verkiezingsresultaat ongedaan worden gemaakt’, want deze keus was ‘slecht voor de democratie’, aldus Merkel. Ze maande daarnaast haar eigen fractiegenoten in de deelstaat om in geen geval steun te geven aan de regering onder Kemmerich.

Vanuit het landelijke bestuur van de AFD liet Andreas Kalbitz in een persverklaring weten dat men het betreurt dat Kemmerich door de knieën is gegaan voor de eis vanuit het politbureau van Angela Merkel. Ook sprak Kalbitz van ‘de minachting voor politieke grondbeginselen van de hoogste politieke vertegenwoordigers’ niet meer gezien in Thüringen na 1989 en van ‘antidemocratisch gedrag’ van Merkel en haar koorknapen.

3 comments

  1. Als er opnieuw verkiezingen komen zou AFD de kandidaat Minister President van Die Linke moeten steunen. Volgens de redenering is die verkozen dan met steun van AFD en moet hij per direct aftreden en door het stof kruipen.

  2. Wat een scherts”democratie”, in feite een volkomen politiek-correct gedegenereerde “LOBBYcratie” met een “.Cordon Discriminatoir”. Net zoals in onze tricolore staatskundige farce “Belzeike” de zich democratische wanende partijen “Dame Democratie” constant verkrachten met hun discrimenerend, tricoloor PoCo “Cordon”

Comments are closed.