De communistische open grenzen-partij PVDA/PTB sjoemelt met haar ‘lidgelden’, overtreedt zo de wetgeving inzake de partijfinanciering, en moet daarvoor gestraft worden.  Dat stelt VB-fractieleider Barbara Pas in de Kamer, en ze stuurt een klacht naar de controlecommissie die over die wetgeving waakt.  In een krant wordt haar visie deels bijgetreden door professor Bart Maddens.  ‘Er zijn argumenten om te zeggen dat het illegale giften zijn’, zo bevestigt hij.

Barbara Pas, fractieleider VB in de Kamer

De bal ging aan het rollen toen Vlaams Belang de financiële verslagen die politieke partijen indienen bij het parlement eens van dichterbij bekeek.  De PVDA/PTB heeft hemel en aarde bewogen om zoveel mogelijk partijfinanciering te krijgen, maar als tegenprestatie moest de communistische open grenzen-formatie voor het eerst details geven over haar boekhouding.  En dat leverde een vreemde vaststelling op: de partij beweert 1,5 miljoen euro per jaar te ontvangen uit ‘lidgelden’.  Dat is meer dan PS,MR, N-VA en CD&V samen.

‘Omdat we zo populair zijn bij de gewone mensen’, beweert de PVDA.  In werkelijkheid gaat er een doortrapt systeem achter schuil, waarbij de communistische partij haar kaderleden en mandatarissen vraagt een bijzonder hoog ‘vrijwillig lidgeld’ te betalen, van wel 1000 euro of meer per jaar.  Een grote opoffering van brave arbeiders?  Het plaatje verandert als je weet dat de PVDA/PTB een netwerk van advocatenkantoren en dokterspraktijken aanstuurt.  Die staan met open armen klaar voor asielzoekers, illegalen en andere allochtonen, en verdienen zo fors aan de massa-immigratie.  Zo werden de Syriërs die enkele jaren geleden 4000 euro per dag eisten van Theo Francken om het land binnen te raken geholpen door PVDA-advocaten.  Dokters en advocaten hebben doorgaans wel een ander inkomen dan een arbeider – en kunnen dus wel wat doorsluizen naar de partij.

Steunbetuiging door de PVDA aan het moordlustige communistische regime van Noord-Korea

De PVDA is ook nog de spin in een web van VZW’s en NGO’s die subsidies slurpen:  in jeugdwerk, cultuur, ontwikkelingshulp…  Zo wordt bv. ook het jaarlijkse PVDA-partijfeest Manifiësta betaald.  In dat web werkt een klein legioen aan bedienden, onrechtstreeks betaald door de staat:   Ook die kunnen een aardige duit in het rode partijzakje doen…

Het probleem is dat dit allemaal volstrekt illegaal is.  Niemand mag een gift van meer dan 500 euro per jaar aan een partij geven.  En wie meer geeft dan 125 euro moet met naam geregistreerd staan: ook daar veegt de PVDA zijn voeten aan.

“Het systeem van lidgelden van PVDA/PTB zit in een schemerzone”, zegt Bart Maddens, professor politieke wetenschappen gespecialiseerd in partijfinanciering (KU Leuven). “In de wet staat geen definitie van een lidmaatschapsbijdrage, maar in principe krijg je voor lidgeld iets in ruil. Inspraak bijvoorbeeld, het partijblad… Iets proportioneels. Maar lidgelden van 1.000 euro staan totaal niet in verhouding tot wat leden daarvoor terugkrijgen. Je zou kunnen redeneren dat alles wat men meer betaalt dan het standaard lidmaatschap een gift is. Er zijn dus argumenten om te zeggen dat het illegale giften zijn, maar daar zou een rechter over moeten oordelen.”

En dat is waar Barbara Pas op aanstuurt; zij diende klacht in bij de controlecommissie.  De PVDA reageert naast de kwestie: ‘Het probleem zijn niet de lidgelden van de PVDA, maar de partijdotaties aan de partijen.’  Tja, het ene maakt het andere nog niet OK; en het is een vreemd verweer, nu de PVDA-PTB zelf herhaaldelijk misbaar gemaakt heeft om… meer partijdotatie te krijgen.  Wordt vervolgd.

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

Eén reactie op “PVDA sjoemelt met ‘lidgelden’, VB eist onderzoek”

  1. Prima actie. Ontmaskeren die gasten !

Trending

%d bloggers liken dit: