PVDA-advocaten verdedigen Syrisch gezin dat 4000 euro per dag eist van kabinet Francken

plne.jpgMen kan er bijna gif op innemen: wanneer de media advocaten aan het woord laten die betrokken zijn in een asiel- of vreemdelingendossier, dan zijn dat praktisch altijd ‘juristen’ die aan dezelfde kantoren verbonden zijn, namelijk, PROGRESS Lawyers Network, met zetels in Brussel en Antwerpen en de advocaten van het Vrijheidskwartier (avocats du Quartier des libertés) in de Brusselse parlementswijk.

Och ja, af en toe ziet ge de ‘beminnelijke’ Jos Vander Velpen – nu voorzitter van de Liga voor Mensenrechten – ook nog eens zijn opwachting maken. De wereldwijde miserie druipt van de man af. Het moet geen lachertje zijn, als ge zo door het leven moet! Aan Franstalige kant hebt ge dan ook nog Georges-Henri Beauthier, zoon van de oud-burgemeester van Ganshoren, die constant in de bres springt voor al wat vreemd is. Die laatste is natuurlijk meer te zien in programma’s van RTBF en RTL.

lple.jpgProgress lawyers, met kantoren aan de Haachtsesteenweg in Sint-Joost-ten-Node en in de Broederminstraat in Antwerpen, is niets anders dan een bijhuis van de PVDA, het vroegere Amada. De kantoren worden geleid door respectievelijk, Jan Fermon, notoir Amadees van het eerste uur, en door Raf Jespers, ook PVDA’er en lid van de Liga voor de Mensenrechten. De advocaten van het Vrijheidskwartier in Brussel hebben dan weer ‘maître Alexis Deswaef’ als baas.

Mieke Van Den Broeck, die nu de belangen van de beruchte familie uit Aleppo – die wel in Beiroet verblijft – verdedigt en dwangsommen van € 4000 per dag opeist van het staatssecretariaat van Francken (N-VA), behoort tot de Brusselse tak van het PVDA clubje. Haar CV liegt er niet om: “Zij legt zich vooral toe op vreemdelingenrecht en verdediging van activisten. Voordien werkte ze als beleidsmedewerker bij de Liga voor Mensenrechten, waar ze zich bezighield met internering, politie en lokaal veiligheidsbeleid”.  Het rood bloed kruipt waar het niet gaan kan, zo te zien.

We zouden daar allemaal geen moeite mee hebben, mocht de pers altijd en overal paard en kar noemen, wat ze in andere zaken trouwens met veel overtuiging doet. U kent het wel: “de nicht van de schoonmoeder van advocaat X heeft een lidkaart van het VB“…

Deze kantoren verdienen in elk geval veel geld aan die vreemdelingenproblematiek. We hoeven niet te vertellen dat de meeste gelukzoekers over onvoldoende middelen en kennis beschikken om juridische stappen te ondernemen. Dat wordt dan wel geregeld via de pro deo procedure. Bovendien bieden dat soort advocaten hun diensten vaak zelf aan. Wanneer de asielcrisis – vorig jaar – haar hoogtepunt bereikte, werden die advocaten (of hun medewerkers) heel vaak gesignaleerd in de buurt van het beruchte Maxmiliaanpark in Brussel, zo vernamen we uit betrouwbare bron. Er stond zelfs een tentje voor ‘juridische bijstand’.

Maar laat ons even de figuur van Alexis Deswaef onder de loep nemen. De man vestigde zich in 2006 in de wijk van het parlement (Congresstraat), waar hij zich met 5 andere progressieve advocaten omringde. Momenteel is Deswaef ook voorzitter van de Franstalige Liga voor de Mensenrechten. Met Jos Vander Velpen, als voorzitter van Nederlandstalige afdeling, vormt hij de perfecte Siamese linkse tweeling.

In het verleden verdedigde Alexis Deswaef (hij bedacht er zelfs namen voor) onder andere volgende groeperingen: ‘De krakers van de Waterloolaan’, ‘de hongerstakers van de Miniemenkerk’, ‘de uitgewezen Iraniërs op een hijskraan’ en ‘de Birmanen tegen Total Fina’. Natuurlijk zijn er de klassieke klachten tegen uitwijzingen van minderjarige vreemdelingen, enzovoort.

Begin april van dit jaar werd de voorbeeldige voorzitter van de Liga aan de Beurs opgepakt tijdens een ‘antiracismebetoging’. De man hield zich niet aan het uitgevaardigde samenscholingsverbod. Uiteraard was onze progressieve jongen op zijn linkse teentjes getrapt: “Het was geen betoging: ik was nog maar net aangekomen toen politiecommissaris Vandersmissen (!) op me afstapte en zei dat ik moest vertrekken”, aldus Deswaef. Hij ging in het verweer, omdat volgens hem “alleen betogingen waren verboden. Individuen mochten wel aanwezig zijn op het Beursplein. Toch werd ik als eerste aangehouden, volgens de commissaris ‘om een voorbeeld te geven’.” En hij gaat verder: “Vorige week werd een groep met ‘fascisten’ nog door de politie tot op het Beursplein geëscorteerd. Nu was het op een kwartier tijd mogelijk om 50 personen op te pakken.” (info: Bruzz)

Maar geen nood, kameraden zorgen voor elkaar, op bevel van burgemeester Yvan Mayeur (PS) werd Deswaef als eerste betoger vrijgelaten, na anderhalf uur.

Zoals u ziet zijn het niet zomaar advocaten. Allen behoren ze tot één of ander extreemlinks clubje. Het is bovendien opvallend hoeveel van die extreemlinkse advocaten ook het petje van de Liga voor de Mensenrechten dragen. Ook daarop wordt in de media nooit gewezen. Het wordt met de dag duidelijker dat in al die overgesubsidieerde VZW’s en NGO’s steeds weer dezelfde namen opduiken. Het perverse is dat vele goedmenende Vlamingen dat zelf niet kunnen inschatten. In een normaal land zou de pers dat uit de doeken doen. Hier niet dus.

7 comments

 1. Als de wetgeving zodanig mak loopt is het aan iedere vreemdeling toegestaan om hiervan gebruik te maken. Als linkse eencellige advocaten slechts dit aspect van de vreemdelingenwetgeving kennen is dit ook hun recht. Alleen als de kiezer stemt om deze wetgeving te veranderen kan dit veranderen. Dit zal niet veranderen door te blijven stemmen op de zichzelf verklaarde democratische partijen. Alleen is deze site niet genoeg om actie te voeren tegen de MSM en de brainstorming NGO’s.

 2. Ik heb het van in het begin een vreemd verhaal gevonden. Een adellijke brusselse familie die extreemlinkse advocaten inschakelt om een gezin naar hier te halen met twee kleine kinderen die bij nader inzien blijken te studeren…. Wat zit hier weer achter?

 3. Het gerecht is ROT. Hier en in de rest van het Westen.

  In Oostenrijk is volgens het “gerecht” de immigrant die een 10-jarig jongetje heeft verkracht niet schuldig aan verkrachting. Hij begreep namelijk niet dat het kind geen seks wilde hebben…

  Klik op de link voor het waanzinnige verhaal (Engelstalig).

  http://www.dailymail.co.uk/news/article-3860168/Iraqi-refugee-raped-10-year-old-boy-Theresienbad-swimming-pool-sexual-emergency-conviction-overturned-Austrian-court-didn-t-prove-realised-boy-saying-no-incident-Austria-December-2015.html

 4. Heel interessante achtergrondinformatie. Het was al te denken dat het vanuit die hoek moest komen. Maar niettemin zijn er toch rechters die zich dergelijke dwaze en absurde vonnissen kunnen/willen/mogen permitteren. Ik begrijp niet dat er tegen die rechters en advocaten geen klacht ingediend wordt wegens tergend en roekeloos geding bijvoorbeeld.
  We kunnen de waalse vakbonden misschien eens vragen om bij de eerstkomende staking ginder eens binnen te springen om hun (on)genoegen te uiten en het meubilair te reorganiseren.
  Om hoorndol te worden, dergelijke toestanden.
  En het blijft maar duren en het wordt nog erger bovendien. Die bom moet toch ooit eens barsten ?

Comments are closed.