In de Arteveldestad vond gisteren de nieuwjaarsdrink plaats. Meer dan 10.000 inwoners mochten zich laven aan 28.000 drankjes. Leuk. Ware het niet dat de Gentenaar mét gezond verstand het duo Watteeuw-De Clercq rauw lust. En dat was te merken afgelopen zondag. De reactie van de blauwe burgemeester is ondermaats. Een burgervader onwaardig zelfs.

Op voorhand was de sfeer al enkele dagen erg gespannen op sociale media. Er werd zelfs opgeroepen tot het gooien van rotte eieren naar het blauw-groene duo. De politie kondigde dan ook aan dat ze extra manschappen zouden inzetten om de nieuwjaarsdrink in goede banen te leiden. Uiteindelijk bleken de ludieke dreigementen op Facebook slechts bij woorden te blijven.

Maar er was wel protest. Meer zelfs dan ‘toffe’ Matthias van de Open Vld op zijn witte basketsloefkes achteraf wilde toegeven. Hij lijkt niet te beseffen dat de smartphones tegenwoordig alles registreren. Het protest en de volkswoede zijn dan ook terecht. Het groene beleid van Watteeuw kostte al heel wat handelaars hun zaak. De hoofdzaak daarvoor is het beruchte en totaal ondoordachte circulatieplan. De Clercq vond het nog niet genoeg en voegde er een LEZ aan toe.

U kent het onderhand wel: een zone waar ‘vervuilende’ wagens niet in mogen zonder ervoor te betalen, zij het door boetes zij het door een afkoopsom, een soort van middeleeuwse tol-maatregel voor diegene die wél willen blijven ‘vervuilen’. En dat allemaal terwijl in de Gentse haven dieselschepen op en aan varen en de E17 op één dag meer uitstoot veroorzaakt dan de ganse Gentse binnenstad op een jaar tijd. Deze LEZ – die geld moet opbrengen en dus in wezen niets met het milieu te maken heeft – jaagt nu al vele handelaars weg uit de hoofdstad van Oost-Vlaanderen.

Mogen de Gentenaren dan boos zijn? Neen, ze MOETEN boos zijn. En dat uitte zich gisteren in een luidkeels protest van een groot deel van de aanwezigen. Toffe Matthias, die het amper gehoord heeft en nadien selfies liet nemen met zijn kleine schare fans, liet zich daarop dan maar ontvallen dat hij niet zal “pleuje” voor extreemrechts. Jawel! Het woord is eruit. Want omdat Nick Van Mieghem, inwoner en dokwerker in Gent, en toevallig ook Voorpost-militant, de megafoon vasthield, bestempelt De Clercq de hele actie als een ogenschijnlijk complot van extreemrechtse woestelingen die onredelijk te werk gegaan zijn tijdens diens traktaat (op kosten van alle Gentenaren).

De Clercq negeert met andere woorden bewust het protest en gooit het op de populistische toer door met woorden ala ‘extreemrechts’ te zwaaien. Met zo’n ‘leider’ aan het hoofd van de stad kan het voor iedereen in Gent die het wél goed meent met zijn of haar stad, enkel maar slecht aflopen. Er is geen dialoog, er is geen overleg en mocht dat er wel zijn, dan worden de verzuchtingen van de bevolking straal genegeerd. De Clercq en échte burgemeester Watteeuw hebben immer recht! Een andere waarheid dan de hunnen bestaat niet. Fier een strop rond de nek dragen zit er dan niet meer in.

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

Trending

%d bloggers liken dit: