Nederlandse populisten steunen het boerenverzet

Gisteren waren er wederom demonstraties van boze boeren, in de ochtend in Amsterdam, Den Bosch en later op de dag bij de luchthaven van Eindhoven. Na de door de regering aangekondigde nieuwe stikstofmaatregelen eind september van dit jaar, voelen de boeren zich zwaar getroffen en laten al ruim een tweetal maanden hun boosheid blijken. Ook gisteren kregen de boeren steun van de vertegenwoordigers van de populistische partijen, Martin Bosma van de PVV en Thierry Baudet van het FvD waren op de Dam in Amsterdam aanwezig om de boeren een hart onder de riem te steken.

Eerder gingen de boeren in oktober tweemaal massaal in Den Haag demonstreren, ook waren er lokale betogingen bij de provinciehuizen, door de druk op het wegennet die ontstond door de talloze trekkers werd in het land goed duidelijk dat het de boeren menens is. De sociale media overspoelde dat afgelopen tijd dan ook met positieve reacties van burgers. De boerenorganisaties lijken voorlopig nog geen centimeter te wijken en willen dat de regering de plannen van tafel haalt;

Wij, de boeren en de bouwers trekken hier de lijn: het is genoeg, de maat is vol!
Tot hier en niet verder! En daar zullen we voor strijden. Tot de laatste dag.
Wij staan niet toe dat mensen, gezinnen, bedrijven en banen worden geofferd voor schimmige agenda’s die in ieder geval niet de natuur of het klimaat dienen.

Martin Bosma van de Partij voor de Vrijheid is trots op de boer;

Thierry Baudet van het Forum voor Democratie, geeft zijn steun aan boeren en bouwers.