20.000 boeren demonstreren in Den Haag tegen landbouwbeleid van regering

Vandaag vond in Den Haag op het Malieveld een groot protest plaats van de Nederlandse boeren tegen het landbouwbeleid van de huidige regering. Daarbij is men niet te spreken over de negatieve beeldvorming die constant vanuit de media richting de boer en zijn boerenbedrijf wordt verkondigd. Bij het boerenprotest stonden volgens de organisatie zo’n 20.000 boeren op het Malieveld. Rond de 2.200 trekkers reden er vanuit heel Nederland naar Den Haag, met de drukste dinsdagochtendspits ooit als gevolg. Meerdere politici hielden een toespraak, oppositiepoliticus Geert Wilders van de PVV kreeg veel waardering, de linkse sprekers van D’66 en GroenLinks stevig boegeroep.

De demonstratie werd vanaf het begin tegengewerkt door de Haagse burgemeester Pauline Krikke, die eerst maar enkele trekkers wilde toelaten op het Malieveld en ze liet de toegangswegen rondom het veld met vrachtwagens blokkeren om te voorkomen dat boeren met trekkers de demonstratieplaats konden bereiken. Ook elders in het land kwamen berichten binnen van hinder van boeren om naar de demonstratie te gaan. Daarnaast waren politie in burger provocatief aanwezig in de demonstratie. Zie hieronder enkele beelden van het boerenprotest van vandaag.

Vele demonstranten stappen net uit de treinen. Hoeveel demonstranten er zijn is nog niet bekend. #Boerenactie #boerenprotest volg ons op de hoogte te blijven.

Vlog 2: politie houdt stoet trekkers tegen

Geert Wilders tegen de boeren op het Malieveld: ‘Niet jullie moeten boeten, Den Haag moet boeten’

De sfeer zit er goed in! 🎼🎼🎼naar links, naar rechts🎼🎼🎼 Snollebollekes #Agractie

Landbouwminister Carola Schouten sprak de duizenden boeren toe op het Malieveld. Bekijk haar hele toespraak. #boerenprotest #agractie

2 comments

  1. DEN HAAG – Duizenden boeren komen dinsdag naar Den Haag voor een demonstratie op het Malieveld. Organisator Agractie verwacht 10.000 boeren, van wie er ruimmet hun trekker komen. Boeren laten zich op weg naar het Malieveld niet tegenhouden. # boerenprotest # trekkkers # malieveld # denhaag # groningen # rtvnoord

Comments are closed.