Piemelzwaaien: subsidiespons Jan Fabre censureert Youtube

Sinds kort doen de linkse culturo’s huilie-huilie over de bescheiden plannen van de regering-Jambon om hun subsidieverslaving een beetje af te bouwen.  Linkse culturo’s zouden ‘aanzetten tot kritisch debat’, zo heet het, en die gruwelijke Vlaamsnationalisten zouden dat met ‘censuur’ willen verhinderen.  Enter de verwijzingen naar Hitler, laarzen, trommels en vendelzwaaien: ze zijn zo voorspelbaar, mijnheer.

Om het debat écht wat aan te zwengelen publiceerden wij met REACTNIEUWS op 11 november 2019 het artikel ‘900.000 euro Vlaamse cultuursubsidie voor piemelzwaaien’.  Dat werd tienduizenden keren bekeken en gedeeld.  Het bevatte ook beelden van ‘Syrtaki’, een hoogtepunt van de linkse ‘cultuur’, waarop een stel mannen poedelnaakt op het ritme van trommen een dans met zwaaiende piemels uitvoert.  Dat werd een échte nuttige bijdrage aan het kritische debat: het woord ‘piemelzwaaien’ dook daarna herhaaldelijk op in columns en discussieteksten.

Een mens zou denken dat de linkse culturo’s dan blij zijn, want zo krijg je écht kritisch debat, maar nee hoor: de beelden zijn nu op Youtube gecensureerd.  Wie ze wil bekijken, krijgt enkel nog een zwart beeld te zien, met de boodschap dat ze gecensureerd zijn op eis van subsidiespons en kattenlanceerder Jan Fabre.  De censuur wordt verpakt als een ‘claim wegens auteursrecht.’

Ga daar even voor zitten: u mag en moet van de linkse culturo’s 900.000 euro betalen voor rondzwaaiende penissen, maar de beelden ervan mag u niet meer zien.  U mag en moet dus ‘kritisch’ zijn over alles, vooral over de Vlaamse identiteit (die ‘niet bestaat’), maar niet over wat zij met uw belastinggeld op een podium doen.   Dan is de boodschap: zwart scherm op Youtube.  Zwijgen en betalen.

 

3 comments

  1. Waarom wordt dergelijke “openbare zedenschennis” vermomd als vermeende KUL-tuur op sponsoring met subsidies uit ONS belastinggeld getrakteerd ? Wanneer ik zo boud zo wezen om ook zo’n schunnige imitatie van het Brusselse “Manneke Pis” te plegen in het openbaar, zou ik terecht wel gesanctioneerd worden indien gevat bij zo’n flagrante “exhibitionisime”

Comments are closed.