Ben je mee schuldig aan brandstichting als je burgerinitiatieven steunt tegen de komst van nieuwe asielcentra zoals in het Limburgse Bilzen? Volgens  Vlaams minister van inburgering Bart Somers (Open VLD) wel. En dat doet Tom Van Grieken als voorzitter van het Vlaams Belang steigeren : “Vreedzame burgerinitiatieven die zich verzetten tegen de komst van een asielcentrum in hun gemeente, kunnen rekenen op onze steun. Dat is ons democratisch recht. We veroordelen met klem acties zoals de brandstichting in Bilzen, maar hebben daar niets mee te maken”. Dat zei Van Grieken woensdagavond in Terzake op Canvas  waar hij door een venijnige Kathleen Cools aan de tand werd gevoeld en zoals altijd met hem gebeurt, om de haverklap de mond werd gesnoerd. Van Grieken liet zich niet intimideren en zei klaar en duidelijk waar zijn partij voor staat. 

Brandstichting is altijd verwerpelijk

Van Grieken reageerde rustig maar ondubbelzinnig op de beschuldigingen van Vlaams minister Bart Somers en zijn collega’s elite politici: “We veroordelen met klem de brandstichting van het voorbije weekend in het toekomstig asielcentrum in Bilzen. Dat is een verwerpelijke daad. Het is bovendien ook ongelofelijk dom, want het is koren op de molen van onze politieke tegenstanders. Somers en zijn collega’s willen op die manier wettelijke strijd tegen meer migratie en meer asielzoekers in het verdomhoekje zetten.”

Wij hebben met brandstichting niets te maken
“Er werden tot hiertoe geen bewijzen gevonden dat onze partij hier iets mee te maken heeft. Ook niet met het aanbrengen van graffiti op een gebouw in Dormaal, waar ook een asielcentrum komt. En is men in ons land niet onschuldig tot het tegendeel wordt bewezen? Of geldt dit niet voor de meer dan 800.000 Vlamingen die tijdens de jongste verkiezingen van 26 mei op onze partij stemden?”

Asielcentra stoppen op democratische en vreedzame manier
“Daarmee maakten ze duidelijk dat het voor hen genoeg is en de inrichting van asielcentra moet stoppen. Ook het open zetten van onze grenzen. Wij verzetten ons op een democratische en vreedzame manier tegen de komst van nieuwe asielcentra. Het is genoeg geweest. De oorzaak van al deze miserie zijn niet wij die zeggen dat de asielmigratie moet stoppen. De oorzaak zijn de grenzen die wagenwijd blijven openstaan. Sluit de grenzen, dat is de echte oplossing, niet het monddood maken van het Vlaams Belang.”

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

Eén reactie op “Tom Van Grieken (Vlaams Belang) “Wij steunen burgerinitiatieven tegen nieuwe asielcentra maar veroordelen ook brandstichting zoals in het toekomstig asielcentrum in Bilzen””

 1. Jozef VAN NIEUWENNHUYZE

  Ik blijf geboeid door de woordkeus in de (nieuws)berichten van ReactNieuws; ze zijn altijd zeer verhelderend.

  Bijvoorbeeld:

  De brandstichting in het toekomstige asielcentrum in Bilzen wordt een “actie” genoemd (“We veroordelen met klem acties zoals de brandstichting in Bilzen.”) en “een verwerpelijke daad”.

  https://reactnieuws.net/2019/11/14/tom-van-grieken-vlaams-belang-wij-steunen-burgerinitiatieven-tegen-nieuwe-asielcentra-maar-veroordelen-ook-brandstichting-zoals-in-het-toekomstig-asielcentrum-in-bilzen/#comments

  Het bekladden met verf (of andere viezigheid) van het hoofdkwartier van het Vlaams Belang in Brussel werd een “aanslag tegen het Vlaams Belang” genoemd, een “extreemlinkse criminele vandalenstreek”.

  https://reactnieuws.net/2019/10/28/na-nieuwe-aanslag-op-hoofdkwartier-vlaams-belang-in-brussel-extra-motivatie-om-op-de-ingeslagen-weg-door-te-gaan/

  NVDR: onze woordkeuze is nochtans volkomen terecht, want het onderzoek loopt nog volop. Er kan dus nog niet gezegd worden dat het in Bilzen om een aanslag of een extreemrechtse daad ging, tenzij men een glazen bol heeft. Voorlopig is het dus een verwerpelijke daad. Kunt u ons overigens een artikel tonen van een linkse website waarin de aanslag op het VB-secretariaat een verwerpelijke daad genoemd werd? We zijn benieuwd.

Trending

%d