Na nieuwe aanslag op hoofdkwartier Vlaams Belang in Brussel: “Extra motivatie om op de ingeslagen weg door te gaan”

In de nacht van zondag op maandag werd het hoofdkwartier van het Vlaams Belang in Brussel voor de zoveelste keer met onverdraagzame slogans beklad. Ook de toegangsdeur werd zwaar beschadigd en ook de boven gelegen appartementen liepen schade op. Dat was ook het geval met de gevels van de nabijgelegen krantenwinkel en een Exki- filiaal die ook al eerder werden getroffen door de extreemlinkse criminele vandalenstreken. Het is nog maar van juli dit jaar geleden dat het hoofdkwartier van de partij door gelijkaardige feiten werd getroffen. 

Hoge bomen vangen veel wind. Met zijn verpletterende overwinning na de jongste verkiezingen van zondag 26 mei ontsnapt de partij van voorzitter Van Grieken daar ook niet aan.  De voorbije nacht werd de hoofdingang van het hoofdkwartier van het Vlaams Belang voor de zoveelste keer door extreemlinks geviseerd, dit keer door twee vandalen gekleed in bivakmutsen. Ze stampten de venster van de toegangsdeur compleet aan diggelen en spoten een zwarte substantie in het rond met een brandblusser. Volgens de partij gaat het mogelijk om olie. Vlaams Belang diende uiteraard klacht in bij de Brusselse politie. Die belooft de zoveelste aanslag tegen het Vlaams Belang te onderzoeken. De dagers van de aanslag in juli zijn nog altijd niet gevonden…

“Democratie op zijn smalst”

Tom Van Grieken is als voorzitter van het Vlaams Belang allerminst verbaasd over de jongste gang van zaken. “Spijtig dat de andere inwoners en onze naaste buren mee de dupe zijn van dit zinloze geweld”, zo meent hij.

Hij verduidelijkt verder: “Dit is democratieop zijn smalst. Democratie is een georganiseerd meningsverschil. Dat betekent dat iedereen daar moet kunnen mee omgaan. Onze tegenstanders hebben dat duidelijk niet onder de knie. Hun laffe daad is daar het beste bewijs van. Wij laten ons daar zeker niet door intimideren. Deze onzinnige aanvallen motiveren ons nog meer om op onze ingeslagen weg verder te doen. Dat ook onze buren hierbij schade lijden bewijst dat onze laffe tegenstanders voor niets of niemand terugschrikken”.

De daders zijn nog altijd op vrije voeten en onbekend. Dat ze in extreemlinkse kringen moeten worden gezocht is volgens de partij duidelijk.

 

 

3 comments

  1. Schieten op de boodschapper is volstrekt idioot en moet dan ook effectief aangepakt worden door Justitie !.

  2. Overduidelijk dat EXTREEM LINKS niet kan omgaan met het zeer correcte gedachtengoed van RECHTS, blijkbaar past dit niet in hun theologie en denkwijze enkel Vuisten, Beschadigingen, Vernielingen, Verwoestingen passen wel ik de Extreem Linkse analen. Zoals vermeld is men duidelijk aan het einde van hun Latijn om met woorden Rechts te bekritiseren en te schaden, dus dan maar met de smurrie , olie, stront,, en ander lekkers voor hen toch om hun ongenoegen te uiten.

Comments are closed.