De inwoners van Bilzen protesteren tegen de aangekondigde komst van een nieuw asielcentrum in hun gemeente. Ze krijgen daarbij steun van het Vlaams Belang. De buurtbewoners vrezen dat dit de veiligheid in hun gemeente nog meer in het gedrang zal brengen.

“Onze fractie steunt de verontruste buurtbewoners”, onderstreept Annick Ponthier (Vlaams Belang).

In tegenstelling tot andere Europese landen groeit de instroom aan asiel- en gelukzoekers in ons land nog ieder jaar. Tijdens hun procedure worden asielzoekers hier in een asielcentrum geplaatst of krijgen ze een woning van het OCMW toegekend. Als gevolg van de sterk stijgende aantal asielzoekers zijn zo goed als alle opvangcentra in ons land volzet. De overheid berekende ondertussen dat er maandelijks gemiddeld duizend extra opvangplaatsen nodig zijn. De wachttijd loopt ondertussen op tot 15 maanden. De toestand is zelfs zo ernstig dat de voorbije weken al extra tijdelijke opvangcentra werden voorzien in Lommel en Deurne. Men vroeg zelfs aan vakantieparken hun infrastructuur ter beschikking te stellen voor de opvang van asielzoekers.

Bilzen vreest toenemende onveiligheid

Maar ook dat volstaat nog niet. Tot op heden kampt Fedasil nog steeds met een tekort aan opvangplaatsen voor asielzoekers, waardoor er nog steeds naar oplossingen gezocht wordt. Daardoor moeten over heel België nieuwe asielcentra geopend worden. Één daarvan zou over enkele weken dus in het Limburgse Bilzen de deuren openen.

Daar is men niet opgezet met deze plannen. Buurtbewoners zijn bezorgd over een toenemende onveiligheid in hun zo rustige gemeente. Vlaamse Belang verwijst naar ‘het falende federale asielbeleid’ en vindt niet dat kleine en middelgrote gemeenten daarvoor moeten opdraaien.

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

Trending

%d bloggers liken dit: