De politieke partij Forum voor Democratie (FvD) heeft een 19-tal Kamervragen ‘over inperking van het publieke debat’ gesteld aan de minister van Binnenlandse Zaken Kajsa Ollongren. De minister kwam twee weken terug met een studie waaruit moet blijken dat er via de sociale media grootschalig nepnieuws wordt verspreid en heeft daarbij actielijnen voor het tegengaan van desinformatie opgesteld. Het FvD kraakt de suggesties en volkomen ongegronde beschuldigingen van de minister en vindt dat ze met dit beleid fundamentele grenzen overschrijdt.

Het FvD oordeelt hard naar dit beleid van minister Ollongren. Men schuwt niet om op te merken dat er een steeds verdergaande inperking van het vrije debat is en uit het verwijt dat er een angstcultuur wordt gecreëerd die mensen ervan weerhoudt om vragen te stellen. De partij gaat zelfs zo ver om de minister te beschuldigen van de totalitaire impulsen. In de woorden van de partij;

D66-minister Kajsa Ollongren maakte het tot speerpunt van haar beleid: het bestrijden van ‘nepnieuws’. Ze steunde de oprichting van een Europees censuurbureau dat het vrije internet en de vrije pers aan banden moet leggen. Ze suggereerde dat onze verkiezingen waren beïnvloed door buitenlandse actoren (waarmee ze vermoedelijk niét doelde op het machtige imperium van George Soros!) en stelde dat politieke en maatschappelijke vernieuwingsbewegingen “desinformatie” zouden verspreiden. Ze liet een groot onderzoek uitvoeren om dat allemaal in kaart te brengen – uiteraard van belastinggeld.

Op de webstek van het FvD is er de mogelijkheid om alle 19 Kamervragen na te lezen.

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

Eén reactie op “Kamervragen Forum voor Democratie vanwege ‘nepnieuws-studie’ minister Ollongren”

Trending

%d bloggers liken dit: