Verontwaardigde reacties sociale media-gebruikers op ‘nepnieuws-studie’ van Minister Ollongren

Gisteren verscheen op ReactNieuws het nieuws dat het Ministerie van Binnenlandse Zaken opdracht had gegeven om onderzoek te doen naar wat ze beschouwt als manipulatie via de sociale media van het politiek proces. Hier is door Richard Rogers en Sabine Niederer van de Universiteit van Amsterdam onderzoek naar gedaan en een verslag van gemaakt. Er wordt daarin onderscheid gemaakt tussen de ‘mainstream’ en ‘junk news’, waar de eerste de klassieke media zijn en de tweede nieuwe en onafhankelijke media. De studie leverde vooral reacties van verontwaardiging op en de kritiek dat dit een mogelijk opmaat is voor verdere censuur in Nederland. Enkele stevige reacties zijn hieronder te lezen.

One comment

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.