Gisteren verscheen op ReactNieuws het nieuws dat het Ministerie van Binnenlandse Zaken opdracht had gegeven om onderzoek te doen naar wat ze beschouwt als manipulatie via de sociale media van het politiek proces. Hier is door Richard Rogers en Sabine Niederer van de Universiteit van Amsterdam onderzoek naar gedaan en een verslag van gemaakt. Er wordt daarin onderscheid gemaakt tussen de ‘mainstream’ en ‘junk news’, waar de eerste de klassieke media zijn en de tweede nieuwe en onafhankelijke media. De studie leverde vooral reacties van verontwaardiging op en de kritiek dat dit een mogelijk opmaat is voor verdere censuur in Nederland. Enkele stevige reacties zijn hieronder te lezen.

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

Eén reactie op “Verontwaardigde reacties sociale media-gebruikers op ‘nepnieuws-studie’ van Minister Ollongren”

  1. Linkse angsthazen …

Trending

%d bloggers liken dit: